Ook in lente en najaar – om de zomervakantie heen – is het hier goed toeven. Wie de drukte van het dagelijks leven even op “de vaste wal” wil laten, komt hier op adem.

De rustige oostkant van Terschelling biedt een onbelemmerde natuur. Folkshegeskoalle Schylgeralân, heel fraai gelegen in het Hoornse bos, ligt er midden in: aan de ene kant natuurgebied de Koegelwieck, en aan de andere kant het uitgestrekte duingebied dat overgaat in de Boschplaat dat de bijzondere erkenning heeft van Europees natuurreservaat.

Voor een bedrijfsuitstapje vindt u hier een fantastische bestemming. Maar ook voor een brainstorm of een training komen bedrijven hier graag. De Brêge leent zich daar heel goed voor, daar zit rust en bezinning al van nature in het gebouw.

Neem alleen al de lichte, ronde conferentieruimte De Brêgeseal, omringd door een groot terras. Deze zaal is voorzien van diverse audiovisuele middelen. Hier kunt u ongestoord werken. Desgewenst kunnen wij u in contact brengen met een dagvoorzitter of ervaren trainer.

Andere bedrijven of instellingen komen hier voor teambuilding of voor een bedrijfsreis. Behalve in De Brêge kunt u ook overnachten in het sportievere verblijf It Roefke met slaapzalen en slaapzaaltjes. Wij doen u daarvoor graag een aantal suggesties en programma ideeën aan de hand.

Families en vriendengroepen komen hier graag, bij voorbeeld om iets te vieren. Ook zij kunnen kiezen uit de rustig gelegen tweepersoonskamers van De Brêge of uit het gebouw met de slaapzalen en slaapzaaltjes It Roefke. Ook kunt u kiezen voor de vierpersoons appartementen Koai en Stjûne

Recreatiezaal It Bopperom is een gezellige zaal met veel hout, en voorzien van piano, bar, tv en een geluidsinstallatie. Klikt u door naar de programma ideeën voor groepen dan vindt u wellicht een goed idee. En wie vertier zoekt in Hoorn: op loopafstand is het befaamde muziekcafé met de eilander zanger Hessel.

Onze kok met haar team werkt vooral met verse ingrediënten. Zij oogst vaak complimenten van onze gasten over de smakelijke en gezonde maaltijden. Zij kan rekening houden met vegetariërs en dieetwensen, mits tijdig gemeld.

Wij schenken Max-Havelaar koffie en gebruiken bij het ontbijt Terschellinger eko-kaas. Daarnaast gebruiken we vele andere biologische en locale producten.