Handwerken met Projekt JERN 13 - 15 okt 2017

STARTDATUM:
13/10/2017
PERIODE:
weekend (2 nachten)
THEMA:
Creatief/handwerk

Maand

Oktober

Een weekend lang bezig zijn met je handen. Breien, haken, vilten, spinnen, borduren, of wat je maar wilt. Geen cursus, geen les, maar lekker aan de slag. Gezellig met een groep, maar op je eigen niveau en in je eigen tempo. En vallen er steken, of rafelen er randjes? Geen probleem, dat lossen we samen wel op.
Kom je thuis ook tijd tekort? Heb je het druk met werk, kinderen, zorg of andere verplichtingen en kom je niet meer toe aan je hobby’s van vroeger? Gun jezelf dan een ontspannen handwerkweekend op Terschelling. Neem je onaffe handwerkjes mee, zet een nieuw truitje op de pennen, of ga aan de slag met nieuwe materialen en technieken.

Tussendoor is er alle tijd voor een heerlijke strandwandeling, een fietstocht over het eiland of een bezoek aan de sfeervolle dorpen van het eiland. Je bent baas over je eigen tijd, er zijn geen verplichtingen.

Wie zijn wij?

Karen Bies en Annelies van der Goot (allebei uit 1968) hebben in 2015 Projekt JERN bedacht. (JERN is het Friese woord voor garen.) Met JERN willen ze grootmoeders en moeders de plek in de geschiedenis geven die ze verdienen. Hoeveel kousen hebben zij wel niet gebreid? Hoeveel sokken gestopt? Truien gebreid, lakentjes geborduurd? Met hun noeste arbeid vormden ze het cement van onze samenleving. Hun ambacht dreigt verloren te gaan, daarom spant JERN zich in om de verhalen en handwerken vast te leggen.

Tijdens het weekend willen we vooral het sociale aspect van het handwerk vieren: samen aan het werk en verhalen en technieken uitwisselen. Zonder prestatiedruk, gewoon, lekker aan de slag. Karen en Annelies zijn beide werkzaam als journalist. Karen werkt als nieuwspresentator bij Omrop Fryslân, Annelies is hoofdredacteur van Noorderbreedte. Beide stammen uit echte handwerkfamilies. Annelies heeft ooit de lerarenopleiding Textiele Werkvormen gedaan.

Prijs volpension
€ 200 per persoon voor verblijf in een tweepersoonskamer, € 160 per persoon voor een verblijf op de slaapzaal