Mindfulness & zelfcompassie 2-5 juni 2017 (Pinksteren)

STARTDATUM:
02/06/2017
PERIODE:
lang weekend (3 nachten)
THEMA:
Bezinning

INSTRUCTEURS:

Maand

Juni

Tijdens deze dagen trainen we ons vermogen om mindful te zijn, om wakker, liefdevol en werkelijk aanwezig te zijn bij wat er ‘leeft’. We zijn vaak zo streng en overmatig kritisch naar onszelf, wat meestal veel stress en weinig levensvreugde oplevert. Met behulp van mindfulness kunnen we leren met mildheid alles te omarmen wat is, inclusief onszelf en alles waar we niet zo blij mee zijn. Vanuit een houding van milde, open, niet oordelende aandacht kunnen we een diepgevoelde wel-willendheid en compassie ont-wikkelen voor onszelf. Van daar uit wordt het mogelijk om compassievol en vriendelijker in het leven te staan.

Hoe kunnen we weer ‘ja’ zeggen tegen ons leven, zoals het zich ontvouwt? ‘Ja’ zeggen tegen wie we zijn, met ‘alles erop en eraan’? Hoe kunnen we te midden van alle drukte en het appèl dat voortdurend op ons gedaan wordt, toch bewust contact maken met onze innerlijke rust en ‘klaar-heid’? Een stapje terug doen, ons tempo verlagen, stilstaan bij onszelf / ons leven, met hart en ziel genieten van de prachtige natuur op Terschelling.

Behalve compassie oefeningen en geleide meditaties, zit- en loopmeditatie, gebruiken we technieken uit de beproefde Mindfulness Based Stress Reduction and Relaxation training (MBSR) van de Amerikaan Dr Jon Kabat Zinn. Ook lopen we in stilte door de natuur. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een kort persoonlijk gesprek met Irène Bakker Sensei.

Irène Bakker is de oprichter van Zen Spirit (2004). Zij studeerde Zen onder leiding van Genpo Merzel Roshi van 1986 tot januari 2011, waarvan 7 jaar in het Kanzeon Zen Center in Salt Lake City. Irène Bakker is geautoriseerd zenleraar in de lineage van Joan Halifax Roshi. Zij is tevens mindfulness trainer en was als gezins- en relatie therapeut o.a. verbonden aan Psycho-oncologisch therapiecentrum ‘Het Behouden Huys’ in Haren (Gr). www.zenspirit.nl

Van 25 t/m 28 mei (Hemelvaart) wordt de jaarlijkse ZenVierdaagse van Zen Spirit gehouden, doe je mee aan beide activiteiten? Dan biedt de Folkshegeskoalle een mooie aanbieding voor verblijf in de tussenliggende dagen. Het verblijf tussen de cursussen is nog geen €50,- voor 4 nachten op basis van logies ontbijt!