Vipassana meditatieretraite 1-8 april 2017

STARTDATUM:
01/04/2017
THEMA:
Bezinning

Maand

April

De retraite is voor iedereen die zich in stilte wil verdiepen en verbinden met zichzelf. Voor iedereen die de verbinding tussen lichaam en geest wil verruimen. Ervaring met mindfulness en/of vipassana is handig, maar geen vereiste. Het is belangrijk dat je bereid bent lange tijd in stilte door te brengen, zonder dat je contact hebt of maakt met anderen. Enthousiasme, welwillendheid en nieuwsgierigheid zijn sleutelwoorden. Als je twijfelt of deze 8-daagse iets voor jou is, voel je vrij contact op te nemen met ons.

Deze retraite voldoet aan de voorwaarden die aan de verplichte stilteretraite wordt gesteld welke gevolgd dient te worden als je de Bridgeman MBE-opleiding volgt.

“Onze ontdekkingsreis blijft altijd doorgaan en het eind van ons verkennen zal zijn dat we ons bevinden waar we vertrokken en die plaats voor het eerst kennen”. ( T. Elliot)

Het programma bestaat uit zit- en loopmeditaties. Er wordt dagelijks yoga (eenvoudige assanas) beoefend. Er is ruimte voor onderzoek en reflectie in de vorm van insight dialogue. Ter ondersteuning van het meditatie- en onderzoeksproces is er dagelijks een dhammatalk en is er de mogelijkheid tot een gesprek met de leraren.

Meer informatie en inschrijven kan via www.bridgemanmethode.nl