Vipassana-meditatieretraite 13-20 aug 2017

STARTDATUM:
13/08/2017
PERIODE:
week
THEMA:
bezinning

Maand

Augustus

Tijdens deze retraite speelt het contact met de natuur een belangrijke rol in het meditatieproces. We willen nagaan in hoeverre we de natuur als spiegel kunnen gebruiken en of de wederzijdse beïnvloeding van beoefening van meditatie en contact met de natuur een verdiepend effect op beide zal hebben. Voor zover nodig zullen daarvoor de nodige aanwijzingen worden gegeven.
Als het weer het toelaat gaan we voor het ontbijt naar het strand om daar aan de waterlijn alleen maar aanwezig te zijn en de verschillende onderdelen van de natuur in alle openheid op ons af te laten komen, wat yogaoefeningen te doen en loop- en zitmeditatie te beoefenen. Zitmeditatie met zicht op de zee, terwijl het strand zich ervoor leent op blote voeten loopmeditatie te doen.
Je zal worden uitgenodigd de middag zelf in te vullen op een manier die aansluit bij je meditatie-proces en waarvoor je de nodige aanwijzingen zal krijgen. Je kunt dat lopend, zwemmend of misschien alleen maar zittend doen, je daarbij zoveel mogelijk openstellend voor de natuur om je heen en je laten inspireren door de stilte, de spontaniteit, de schoonheid en de vergankelijkheid in de natuur (bos, duin, strand, ruimte en zee) en zo het meditatieproces te laten plaatsvinden.

Informatie en opgave www.pannananda.nl