Zen4daagse 25-28 mei 2017 (Hemelvaart) Vol!

STARTDATUM:
25/05/2017
PERIODE:
3 nachten
THEMA:
Bezinning

INSTRUCTEURS:

Maand

Mei

 

Voor deze cursus is het niet meer mogelijk om je aan te melden

‘Zen en de kunst van het Zien’

Als we wandelen in stilte, ons eigen tempo vinden, ons openstellen voor de natuur om ons heen, kan één regendruppel op een blad een diepe ontroering teweeg brengen. Dan kunnen we dingen – die er inderdaad altijd al waren – opeens echt zien, alsof het de eerste èn de laatste keer is. De wereld komt via onze zintuigen ons bewustzijn binnen. Aandacht gaat vooraf aan geraakt worden. Deze open en volledig aandachtige – en toch moeiteloze – aanwezigheid kunnen we zowel tijdens de zitmeditatie als tijdens het meditatieve wandelen ervaren en verder ontwikkelen.

Het is traditie geworden de Zen-Vierdaagse op Terschelling te houden, waar zowel zee, strand, bossen als duinen ons uitnodigen in dit landschap op te gaan, ons te be-‘zinnen’ en van daar uit volkomen aanwezig te zijn: hier, nu. Tijdens deze zenretraite met Hemelvaart kunnen we ons even ‘terugtrekken’ uit het alledaagse drukke leven en weer nieuwe energie en levensvreugde ervaren. Zitten – zien – zijn!

De retraite verloopt grotendeels in stilte. Behalve zitmeditatie, afgewisseld met korte loopmeditaties, lopen we in stilte door de duinen en langs de zee. Verder doen we dagelijks lichaamswerk en is er persoonlijke tijd voor rust, tekenen, schrijven, fotograferen etc. Tijdens council (luisterkring) kunnen we onze ervaringen met elkaar delen. Ook is er de mogelijkheid voor een kort persoonlijk gesprek met Irène Bakker Sensei.

Irène Bakker is de oprichter van Zen Spirit (2004). Zij studeerde Zen onder leiding van Genpo Merzel Roshi van 1986 tot januari 2011, waarvan 7 jaar in het Kanzeon Zen Center in Salt Lake City. Irène Bakker is geautoriseerd zenleraar in de lineage van Joan Halifax Roshi. Zij is tevens mindfulness trainer en was als gezins- en relatie therapeut o.a. verbonden aan Psycho-oncologisch therapiecentrum ‘Het Behouden Huys’ in Haren (Gr). www.zenspirit.nl

Prijs: €380,- op basis van volpension in een tweepersoonskamer

Met Pinksteren is Irène Bakker ook op de Folkshegeskoalle voor een vierdaagse Mindfulness en compassie. We hebben een speciale aanbieding voor cursisten die aan beide activiteiten deelnemen: als u beide cursussen boekt, kunt u de midweek tussen beide cursussen voor nog geen €50,- logeren op de Folkshegeskoalle. Deelname aan beide curussen is €804,-. Voor €850,- kunt u de midweek tussen beide cursussen bij ons logeren op basis van logies ontbijt.