Zuid-Afrikaanse liederen zingen 1-3 sept 2017

STARTDATUM:
01/09/2017
PERIODE:
weekend (2 nachten)
THEMA:
Creatief/zang

INSTRUCTEURS:

Maand

September

De traditionele vocale muziek in Zuid-Afrika is wijdverspreid en begeleid alle gemeenschappelijke sociale bijeenkomsten. Geluk en verdriet, lof van God, strijd voor mensenrechten, verhalen en lyrische emoties – alles is toevertrouwd aan het lied. Het muzikale landschap in Zuid-Afrika is net zo levendig en divers als de etnische bevolking in het land – Nguni, Sotho, Tsonga, Xhosa, Zulu enz.
Ondanks diversiteit delen traditionele Zuid Afrikaanse liederen een aantal gemeenschappelijke kenmerken:
•het ritme speelt belangrijker rol dan de melodie
•herhaling is gebruikt als basis principe waar bovenop improvisatie is gebouwd
•het beweging en lichaamspercussie, zoals handgeklap en voet stampen, wordt sterk aangemoedigd

De deelnemers gaan liederen in verschillende talen leren (Tsonga, Xhosa, Zulu, Sotho) De basis melodieën zijn eenvoudig, de uitdaging licht in de gesyncopeerde tussenimprovisaties.We gaan aan de slag met het ritme, strakke samenzang en beweging. De Afrikaanse liederen zijn heerlijk om te zingen en ze brengen een sterke gevoel van community. We sluiten de cursus af met een kort optreden. Voor de workshop is enige koorervaring gewenst.
Docente Tatiana Lina (uit Rusland afkomstig) is een ervaren en inspirerende dirigente en zangeres. Ze geeft ruim 10 jaar cursussen voor o.a. Huismuziek en Hermitage Amsterdam. www.tatianalina.com.

Prijs volpension:
€ 219,- tweepersoonskamer Brêge
€ 199,- tweepersoonskamer Roefke
€ 179,- slaapzaal Roefke