Duurzaamheid, mvo en ecotoerisme op de Folkshegeskoalle

Duurzaamheid, MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) en ecotoerisme zijn begrippen die hand in hand gaan op de Folkshegeskoalle. Wij staan voor kleinschalig toerisme met respect voor de omgeving en het milieu.

Wij vinden het belangrijk dat ook toekomstige generaties van deze mooie omgeving kunnen genieten. Daarom proberen we onze organisatie steeds ‘groener’te maken. Bovendien stimuleren we met ons ecotoersime de plaatselijke economie. Dit zijn precies de zaken waarmee wij sinds 2010 voldoen aan het milieukeurmerk van het Europees Centrum voor Eco en Agro Toerisme.

Keurmerk

In het ECEAT  is een tiental milieukeurmerken verenigd. Dit keurmerk is internationaal erkend. De aangesloten accommodatie-houders staan in de ‘Groene Vakantiegids‘. Een belangrijke doelstelling van ECEAT is dat in Europese toeristengebieden het milieu, natuur, landschap en de oorspronkelijke cultuur worden beschermd en het gebied zo wordt gebruikt dat ook toekomstige generaties toeristen hiervan kunnen genieten. Daar draagt de Folkshegeskoalle op verschillende manieren aan bij:

De lijst is niet volledig en wij werken voortdurend aan de invoering van nog meer milieubesparende maatregelen.

Het gebruik van biologische en lokale producten zijn onderdeel van duurzaamheid en ecotoerisme. Daarom gebruiken wij in onze keuken zoveel mogelijk biologische producten en verse ingrediënten. Al onze koffie, thee, melk, karnemelk, yoghurt, sapjes en wijn zijn in ieder geval biologisch.