Hoe komt u hier?

Met de gewone veerdienst vanuit Harlingen vaart u in twee uur naar Terschelling. De sneldienst doet er 45 minuten over. Bij de haven van Harlingen is goede parkeergelegenheid. De trein naar Harlingen sluit aan op de gewone veerdienst

Tip: U kunt via www.rederij-doeksen.nl of via 0900-3635736 (0900-doeksen)een bootkaart kopen, u hoeft niet meer in de rij te staan en bent op tijd met het kopen van uw bootkaart!
Tip: een groepsretour vanaf 15 personen is voordelig.
Tip: de vaartijden wisselen per seizoen. Kijk op www.rederij-doeksen.nl of bel
0900-3635736.
Op de haven staan bussen en taxi’s klaar. Kies bestemming Oosterend, stap uit in Hoorn bij de halte Badweg, na de kerk. Volg de bus en neem meteen de eerste weg links, dit is de Badweg. Na ongeveer 300 meter vindt u ons links in het bos.
Tip: U kunt bij de haven ook een fiets huren. Naar Hoorn is het ongeveer twaalf kilometer. De fietsverhuurder zorgt voor vervoer van uw bagage.

Voorzieningen in de buurt

Fietsen kunt u huren in het dorp Hoorn bij de winkel Ben van Alles. De afstand tot de bushalte in het dorp is ongeveer 300 meter. In Hoorn zijn 3 restaurantsen 2 café’s. Op loopafstand is het bekendste café van het eiland met de Terschellinger zanger Hessel. Aan het eind van de Badweg ligt (van april tot november) de uitspanning Kaap Hoorn. Bij de winkel Ben van Alles in Hoorn kunt u verse broodjes en versnaperingen kopen, informatie over het eiland, souvenirs, kranten enz. Op ruim twee kilometer van Hoorn is in Lies supermarktSpar. In Midsland is een pinautomaat bij de Rabobank.

Unieke ligging Folkshegeskoalle

De Folkshegeskoalle ligt op een bijzonder mooi plekje in het duinachtige Hoornse bos. Naar het strand is het vijf minuten fietsen of een kwartier lopen. Naar het Wad is het een paar honderd meter verder.

Op loopafstand ligt het natuurgebied de Koegelwieck, grenzend aan het bos. Het landschap in oostelijke richting is, als je het Hoornse bos achter je hebt gelaten, één weids duingebied. Dit gebied grenst aan de Boschplaat, een Europees natuurreservaat van twaalf kilometer lang tot aan het oostelijke eindpunt van Terschelling. Hier hebben de natuur, de vogels en het getij van zee en Wad vrij spel.Vanaf de Folkshegeskoalle liggen alle ‘biotopen’ als het ware onder handbereik.