Veel basisscholen en ook het voortgezet onderwijs komen naar de Folkshegeskoalle voor hun schoolreisje, werkweek of ‘wendagen’. Het vakantiegevoel begint al in Harlingen, zodra de leerlingen op de boot stappen. Op de haven van West staan de bussen klaar om de kinderen naar Hoorn te brengen, waar Folkshegeskoalle Schylgeralân in het bos ligt, zo’n 300 meter van de bushalte.
Veel scholen huren (via de Folkshegeskoalle) een fiets in West en laten hun bagage door de fietsvershuurder vervoeren, en maken dan een mooie fietstocht over het eiland naar ons toe.
De Folkshegeskoalle is gelegen in het duin-achtige Hoornse bos. Een spannende (speel)plek op ons terrein is de ruimte tussen de oude bunkertjes, waar kinderen graag naar toe trekken. De Folkshegeskoalle ligt op vijf minuten fietsen van het strand.

Sommige scholen hebben hun eigen programma. Andere scholen maken gebruik van het Veldwerk-programma dat speciaal voor Folkshegeskoalle Schylgeralân ontwikkeld is. Wij kunnen u hierover informeren.
Op deze site vindt u ook een lijst met programma ideeën voor basisscholen en voor het voortgezet onderwijs.
Kinderen en leraren overnachten in gebouw It Roefke, waar zich 10 slaapzalen en slaapzaaltjes bevinden. Er zijn zalen voor 4 tot 14 personen, in totaal voor 76 personen.

In It Roefke is een recreatiezaal (Roefke Seal) met DVD-video, geluidsinstallatie en dartboard. De scholen logeren hier op basis van volpension. De docenten kunnen zo al hun tijd besteden aan de activiteiten voor de kinderen.
Onze kok kan rekening houden met dieetwensen, wanneer u dit op tijd aan ons doorgeeft. Veel scholen komen jaar op jaar graag terug bij Folkshegeskoalle Schylgeralân voor hun sportieve en ‘natuurlijke’ werkweek.

Prijzen
  • Basisscholen € 25,75 per persoon per dag exclusief toeristenbelasting (volpension).
  • Voortgezet onderwijs € 33,- per persoon per dag exclusief toeristenbelasting (volpension).
    De toeristenbelasting is € 1,50 per persoon per nacht.

Ook zijn er elk jaar simmerkampen voor Friestalige kinderen van 10 tot 15 jaar. Een week lang plezier met veel activiteiten en creativiteit, met ruimschoots ervaren begeleiders tussen de 20 en de 30 jaar.