Goedbezocht concert in kerk van Hoorn

Goedbezocht concert in kerk van Hoorn

Op zondagmiddag 19 april organiseerde de Folkshegeskoalle een concert in een goed gevulde Hervormde Kerk in Hoorn op Terschelling. Het concert werd verzorgd door de cursisten van het ‘Koorweekend Klassiek’. De deelnemers zijn ervaren zangers afkomstig uit diverse delen van het land. Het Saxofoonorkest van Karl Veen uit was verantwoordelijk voor de begeleiding.
Het saxofoonorkest was ook te gast in 2012 tijdens het Koorweekend, en was terug op veler verzoek. “De combinatie van een gemengd koor met saxofoons zorgt voor verrassende en prachtige klanken. Ik ben blij dat Karl Veen en zijn orkest er weer bij was dit jaar” Aldus docente Claartje van Dokkum.
Na een druk en gezellig weekend oefenen, was zondag het concert. Met op het programma het feestelijke Veni Sancte Spiritus van Wolfgang Amadeus Mozart, de bekende Cantique de Jean Racine van Fauré, vier prachtige motetten van Karl Jenkins en een gezongen vredeswens, A Gealic Blessing, van John Rutter.
De toegang was gratis, zoals ieder jaar. Er is wel weer een mooi bedrag geschonken door de bezoekers ten behoeve van de instandhouding van de kerk.

Het was dit jaar alweer de 15e keer dat Claartje van Dokkum de muzikale leiding had over het Koorweekend. Dat is een felicitatie waard! We hopen haar gewoon volgend jaar weer te ontvangen op De Folkshegeskoalle.