CursusWeekend

Bulgaarse liederen zingen

Bulgaarse folk erfgoed is rijk en gevarieerd. De meerstemmige zangcultuur heeft daar lange tradities die tot op de dag van vandaag voortleven.
In het Westen kennen we vooral de moderne arrangementen van Bulgaarse folklore gezongen door de wereldberoemde ensembles zoals het Filip Kutev koor of het Bulgaarse Staats Televisie Vrouwenkoor. Maar op het platteland klinken nog altijd traditionele werk-, feest- en seizoensliederen.
Bulgaarse volksmuziek staat bekend om zijn asymmetrische ritmes – de combinaties van korte (2) metrische eenheden en lange (3) metrische eenheden, wat met korte en lange stappen van de dansers overeenkomt.
De Bulgaarse zangstijl is gekenmerkt door rijke vocale ornamentatie en het gebruik van dissonante harmonieën. Lyrische of vrolijke liederen zijn prachtig maar ook uitdagend om te zingen.

Tijdens de workshop zingen wij zowel de moderne koorarrangementen als de traditionele liederen. In de laatste categorie zijn er ook liederen alleen voor de mannen- of vrouwenstemmen. Prachtige melodieën en harmonieën zorgen voor veel zangplezier en de rijke arrangementen zijn een mooie toevoeging aan elk koorrepertoire.

De deelnemers ontvangen de bladmuziek en midi bestanden van de partituren.

Laat je verrassen en inspireren door de betoverende klanken van Bulgaarse zangtraditie.

Prijs op basis van volpension
€179,- slaapzaal Roefke
€199,- tweepersoonskamer Roefke
€219,- tweepersoonskamer Brêge