CursusWeekend

Woorden jutten aan zee

Terschelling is de thuisbasis van Woorden Jutten aan Zee. In de Folkshegeskoalle in Hoorn (middenin de duinen) komen we samen om te schrijven. Bijzondere paasweekeinden die we nog lang hopen te organiseren. Elk jaar staat een ander thema centraal. Eerdere thema’s waren: de elementen, de tijd, het sprookje, onze zintuigen.

Ik ben een eiland/ een eiland in de mist/ aangedaan, maar altijd weer verlaten
Ik ben een spoor van wrakhout blikjes/ baseballpetjes schoenen/ dooie vogels en een zootje graten
Ik ben een eiland/ Ik ben een heel eind zwemmen/ Ik ben een hoop zand in een oceaan (Theo Nijland)

Ons levensverhaal is het vertrekpunt. We zien onszelf als eilanden met sporen van aangespoelde familieleden, vrienden, vriendinnen, met gestrande ervaringen, gebeurtenissen, plekken en flarden van gesprekken. Het kan een drukte van belang zijn met alles wat bij ons aanspoelt en opduikt.

Ogenschijnlijk onbelangrijke voorvallen kunnen opeens op de voorgrond treden. Er blijkt een verhaal schuil te gaan in het kleinste detail.Onze levens lijken zich als een logisch verhaal te voltrekken. Maar is dat ook zo? Nou nee. We zijn gelaagde wezens, met een herinnerd verleden, een zintuiglijk heden en een verlangen naar vroeger en straks. Onze verhalen zijn eerder fragmentarisch, persoonlijk en associatief.

Woorden Jutten aan Zee is een co-produkt van Jeanet van Omme en Nanda Huneman. Al tien jaar lang geven wij samen schrijfles op Terschelling. Uit deze jaarlijkse paasweekeindes is Woorden Jutten aan Zee ontstaan. Een creatieve samenwerking die uitmondde in een sprankelend produkt. Beproefd op Terschelling, lees hier de ervaringen van oud-cursisten

Meer informatie en inschrijven: woorden jutten aan zee