Feest!

70 jaar Folkshegeskoalle vieren we met 4 zomeravonden feest rond het thema kleine talen. Dat worden mooie woensdagavonden rond film, muziek, taal en cultuur voor iedereen in ons buitentheater De Rondte in het bos. Toegang is gratis, behalve de film. Wees welkom!

  • 8 augustus: De speelfilm Estiu 1993 (Zomer 1993) is de Catalaanse inzending van het Internationale Filmfestival van Berlijn in 2017. Dat belooft een mooie avond! Toegang 5 euro aan de deur. Aanvang 21:15 uur. De film is onderdeel van de Zomerbios van de Terschellinger Filmdagen.
  • 15 augustus: Paulus de boskabouter komt op het podium. Het luisterboek ‘Et ynstroeperke’ wordt dan met beeld vertolkt in de drie verschillende dialecten van Terschelling. Uitgever Maarten de Meulder leidt de avond in. Gratis, aanvang 20:00 uur.
  • 22 augustus: een avond ‘Fryslânkunde’. Friesland en de Friese taal staan centraal in deze avond, met Tresoar-directeur Bert Looper als gastheer. Na een film en een quiz kan een certificaat behaald worden. Gratis, aanvang 20:00 uur.
  • 29 augustus: een avond bol van de muziek van Volk! Gratis, aanvang 20:00 uur.

Identiteit en volkscultuur spelen een belangrijke rol op de Folkshegeskoalle. 70 jaar geleden opgericht als een ontmoetingsplek om de Friese cultuur te versterken en met elkaar te delen. Taal als drager van deze identiteit en cultuur is een steeds terugkomend thema op de Folkshegeskoalle.
Ontdek ons cursusaanbod. Meer weten of Vriend worden? Lees hier meer en ontvang een leuke korting op je cursus!

Het jubileumprogramma is onderdeel van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018 en Lân fan Taal, in samenwerking met Tresoar, Terschellinger Filmdagen en Ebit.