Feest in augustus

De Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling bestaat 70 jaar. Dat vieren we met 4 bijzondere avonden in buitentheater De Rondte met Lytse Talen (kleine talen) als thema.

Het feestprogramma is op 4 woensdagen:
– op 8 augustus met de Catalaanse speelfilm ‘Estiu’. De film is onderdeel van de Zomerbios van de Terschellinger Filmdagen.
– de volgende woensdagavond, 15 augustus, staat Paulus de boskabouter op het podium. Het luisterboek ‘Et ynstroeperke’ wordt dan met beeld vertolkt in de drie verschillende dialecten van Terschelling. Uitgever Maarten de Meulder verzorgt een inleiding.
– Friesland en de Friese taal staan centraal op 22 augustus, waarop na een film en een quiz het certificaat ‘Fryslânkunde’ behaald kan worden. Tresoar-directeur Bert Looper is deze avond onze gastheer.
– de slotavond op 29 augustus staat bol van muziek van Volk!

Iedereen is welkom!
Identiteit en volkscultuur spelen een belangrijke rol op de Folkshegeskoalle. 70 jaar geleden opgericht als een ontmoetingsplek om de Friese cultuur te versterken en met elkaar te delen. Taal als drager van deze identiteit en cultuur is een steeds terugkomend thema op de Folkshegeskoalle. Het jubileumprogramma is – behalve de film – gratis toegankelijk. De feestavonden zijn op 8, 15, 22 en 29 augustus. De film kost 5 euro aan de deur.
Kijk hier voor meer informatie over het (cursus)programma en over de mogelijkheden om te blijven overnachten.

Het programma is gemaakt in samenwerking met Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018, Lân fan Taal, het EBLT – Europeesk Buro foar Lytse Talen, De Terschellinger Filmdagen, Uitgeverij De Meulder en Tresoar.