Cursus

ChiRunning

23 september - 25 september 2022

Wil je makkelijker of sneller lopen?
Kies voor ChiRunning: dat is met aandacht bewegen, waardoor je jezelf steeds verder verbetert, zowel fysiek als mentaal. Volg deze 5 daagse training op Terschelling en haal je het beste uit jezelf. Of neem een voorproefje met de workshop op 23 september!

(Hard)lopen met plezier
Ga weer hardlopen als een kind, een speelse, efficiënte manier van lopen. Chirunning is gebaseerd op een oud T’ai Chi principe: verplaats de belasting naar je kernspieren. Dat zorgt ervoor dat je beenspieren minder hoeven te werken. Als we ouder worden doen we precies het tegenovergestelde, dan gaan we krachtig afzetten met voeten en tenen, ondertussen negeren we de kracht van onze kern. De manier om vermoeid te raken of nog erger, geblesseerd.
Bij ChiRunning gebruik je de zwaartekracht om vooruit te komen, wat je efficiëntie vergroot. Het haalt de belasting van je benen en zorgt voor een lichte tred, net als toen je jong was. En dat in de vrije natuur van Terschelling waar hardlopen sowieso een feest is.

Blessurevrij & efficiënt
Hardlopen doet geen pijn, de manier waarop je loopt zorgt voor problemen. We leren je hoe je onderbenen minder te belasten door te ontspannen, meer effecten te lopen. Daarmee voorkom je overbelastingsklachten aan je onderlichaam waar zoveel lopers last van hebben.

Door wie?
Trochdrave is Fries voor “doordraven”. Trochdrave staat voor het ervaren van beweging door middel van hardlopen, provocatief coachen of trainings-acteren. In het Fries: Drave, Útdaagje of Spylje (DUS).
Henk Hiemstra is de spil van deze trainingen (voorheen ChinRunning.nl).
Lees meer en schrijf je in voor dit verzorgde weekend op Trochdrave.nl

De Folkshegeskoalle van Terschelling is de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand van Terschelling volg je door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension. -> Kijk hier voor het volledige programma.