CursusMidweek

Zen in de Meivakantie

01 mei - 05 mei 2023
Aanvang: 14:00 uur

Zen in de meivakantie op Terschelling

Zenmeditatie
Er zijn vele aanleidingen en redenen waarom mensen zoiets als zenmeditatie willen gaan doen. Vaak willen we weten wat je er aan hebt. Het eerlijkste antwoord is dat je dat voor jezelf moet uitvinden.

Waarderen van je leven
Vaak geven deelnemers aan dat ze meer energie ervaren en innerlijke rust, zich beter kunnen focussen, meer hier-en-nu zijn
en hun leven anders leren waarderen.

Volwassen worden
Zen is een weg van werkelijk volwassen worden, waarin je bereid bent verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. Dit proces gaat altijd door, wordt steeds subtieler, uitdagender maar dat geeft ook levensvreugde.

Inzet en bereidheid
Tegelijk moet je je realiseren dat Zen een beoefening is van langere adem. Je bekwamen in piano spelen of tennissen vraagt ook inzet, tijd en beoefening.

Inzicht en helderheid.
Zenmeditatie kan bevrijdend werken omdat het inzicht en helderheid brengt over jezelf en je leven. Omdat het je laat zien wat werkelijk van belang is, wat er wezenlijk toe doet in je leven.

Praktisch
De week is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Voor beginners zijn er naast het gewone programma aparte sessies en extra begeleiding om vertrouwd te raken met de ‘basics’ van meditatie. Zo kan iedereen die wil aan het hele programma meedoen. De ochtenden en avonden ‘werken’ we. De middagen zijn vrij om te genieten van het eiland in de zomer.

Verblijf Kosten: € 540,- op basis van een 2-persoonskamer, met volpension en de cursusbegeleiding. Voor eénpersoonskamer geldt een toeslag van 32,50 euro per nacht. Je kunt ook met iemand die je vertrouwd is de kamer delen; dat kan ook iemand zijn die niet meedoet met de week, maar met jou meekomt om daar vakantie te vieren: een partner of vriend(in), die dan haar/zijn eigen plan trekt. En: er is ook nog een camping van Staatsbosbeheer 300 meter verderop waar je je familie kunt ‘parkeren’ om tussen de middag en na de cursus later aan te sluiten.

Materialen: Je kunt je eigen meditatiekussen of bankje meenemen, maar er zijn er ter plekke voldoende aanwezig.

Aantal: Min. 8, max. 20 deelnemers.

Meer info
Bij twijfel: bel gerust met leraar Willem Scheepers, geautoriseerd Zenleraar, verbonden aan het zenmeditatie centrum ‘Zentrum’ in
Utrecht. (06 207 33 209). Meer info over inschrijving en het programma vind je op de site van Zentrum .