Cursus

De Kracht van Vergeving (vol)

21 mei - 24 mei 2021
Aanvang: 16:00 uur

“Wie niet kan vergeven, sluit zijn hart”. Inyat Khan

Tijdens deze dagen met zenleraar en systeemtherapeut Irène Bakker kunnen we ervaren dat vergeving werkelijk een kracht is, die ons hart weer kan openen. En daardoor bevrijden we in de eerste plaats onszelf!

Iemand anders of jezelf vergeven is niet makkelijk en vraagt tijd en moed. Je kunt niet vergeven totdat je dat wilt. En alleen jij weet of en wanneer je kunt vergeven. Dat moet een persoonlijke keus zijn die in vrijheid is genomen. Ook om vergeving kunnen vragen is een proces dat veel kanten heeft.

Vergeven en verzoenen
Vergeven is niet het ontkennen, maar juist erkennen wat is gebeurd en daardoor het ‘verhaal’ en de pijn achter je te kunnen laten.
Verzoening met wat is geweest verzacht de pijn die we vaak al lang met ons meedragen. Zowel vergeven als vergeving krijgen werkt bevrijdend. Het helpt om weer anders in het leven te gaan staan, los van bitterheid of wrok.

Naast o.a. (schrijf)oefeningen en geleide meditaties zullen we mediteren en in stilte wandelen in de prachtige natuur van Terschelling. De periodes van stilte hebben een heilzaam effect op een proces van loslaten en opnieuw beginnen, met een geopend hart!

Irène Bakker geeft al ruim 15 jaar meerdere retraites per jaar op de Folkshegeskoalle, waar altijd veel belangstelling voor is. Wacht dus niet te lang met opgeven.
Met Hemelvaart van 13 – 16 mei geeft Irène op de Folkshegeskoalle weer de Zen4daagse “Big Mind – Big Heart – Big Belly” 

Inhoudelijke informatie
0481-451792 Irène Bakker; zie ook www.zenspirit.nl.

Data
21 mei, aanvang 16.00 uur, afsluiting 24 mei rond 13.00 uur.

Kosten
Tweepersoonskamer Brêge € 399,- op basis van volpension.
Een eenpersoonskamer is zeer beperkt beschikbaar en kan niet gegarandeerd worden.

De Folkshegeskoalle van Terschelling is de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand van Terschelling volg je door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension. -> Kijk hier voor het volledige programma.

Extra: Vrienden van de Folkshegeskoalle krijgen nu 5% korting op een van de veelzijdige cursussen. -> Word ook Vriend!

Foto Marianne Kakuon.