Cursus

Interpersoonlijke mindfulness

09 september - 12 september 2022

Driedaagse ‘Interpersoonlijke Mindfulness’ (IMP) op dit prachtige waddeneiland.

In deze retraite wordt de inhoud van de achtweekse IMP training in compacte vorm en in retraitesfeer aangeboden.
In het formele oefenprogramma worden oefeningen begeleid, niet alleen individueel maar ook in tweetallen en kleine groepjes. Je hoeft alleen te delen wat je wilt delen. In het informele deel is er ruime gelegenheid voor eigen beoefening, wandeling en meditatie, waarbij zoveel mogelijk de stilte wordt gerespecteerd.
Er wordt intensief kennisgemaakt met de zes richtlijnen bij interpersoonlijke mindfulnessbeoefening: pauzeren, ontspannen, openen, vertrouwen op het opkomen, aandachtig luisteren en de waarheid (van het moment) spreken.
Thema’s (contemplaties) die in mindful dialoog worden verkend, zijn onder andere: aangename, neutrale en onaangename gevoelswaarden; verschillen en oordelen; minderwaardigheid en superioriteit; geven en ontvangen; vergankelijkheid en verandering; rollen in het persoonlijk en maatschappelijk leven; verlangen naar (on)zichtbaarheid; het omgaan met hindernissen en uitdagingen en het cultiveren van goede eigenschappen.
Het herkennen en verzachten van ongezonde communicatiepatronen en het ontdekken en beoefenen van heilzame vormen van communiceren.

Begeleiding: Erik van den Brink.
Kan afzonderlijk en in combinatie worden gevolgd met de aansluitende driedaagse ‘Compassievol leven’.
Klik hier voor inhoudelijke en praktische informatie

Begeleiding: Erik van den Brink

Inhoudelijke informatie en inschrijving

De Folkshegeskoalle van Terschelling is nog de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand zijn er door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension. -> Kijk hier voor het volledige programma.