CursusHele week

Dans en Yoga: Groen en Grijs, Lustig en Wijs

23 juli - 30 juli 2023
Aanvang: 14:00 uur

‘GROEN EN GRIJS, LUSTIG EN WIJS’

Een hele week met dans, yoga, meditatie, tekenen en wandelen, van zondag 23 juli tot zondag 30 juli. Je kunt ook alleen de eerste drie dagen meedoen, of alleen de laatste vier dagen. Als je een wat rustiger programma wilt, met meer vrije tijd, kun je ook kiezen voor alleen de dans, of alleen de yoga.

Elke levensfase heeft zijn eigen schoonheid en uitdagingen. Jong en gretig om onszelf en de wereld te leren kennen, maken we onbezonnen fouten en leren, soms door schade en schande, van onze ervaringen. Wijze raad van onze ouders slaan we in de wind, terwijl diezelfde adviezen ons verder helpen als ze van raadslieden komen die we zelf hebben gekozen. Waar vind je gehoor en begrip van een wijs ouder iemand als je daar behoefte aan hebt?

Eenmaal ouder denken we vaak met heimwee terug naar de onbevangenheid van onze jeugd. “Met de kennis van nu had ik toen…”. Ons lichaam staat ons niet meer toe om ons zomaar overal in te storten. Tegelijkertijd is die jonge vrouw, of man, nog steeds springlevend in ons. Hoe maken we contact met die bron van vitale kracht en geven die levenslust de ruimte? En hoe kunnen we onze innerlijke wijsheid ter beschikking stellen aan jongeren die ernaar zoeken?

We graven jeugdige en rijpe kwaliteiten in onszelf op, en ontmoeten die in de anderen om ons heen. En we zoeken naar acceptatie en waardering voor de huidige fase in ons leven en voor de uitdagingen die nu voor onze neus liggen.

Naast dans, yoga en wandelen en zingen creëren we rustmomenten met pen, potlood en papier voor het vinden van eigen woorden, beelden en kleuren.

Meer informatie 

Deze cursus wordt gegeven door Judith van Wakeren en Karina van Lieshout. Meer informatie vind je op de website www.dansinorewoet.nl.

Opgave

Judith van Wakeren, docent Sacred Dance, telefoon 035-6563772 (info@dansinorewoet.nl)

Karina van Lieshout (check voor meer informatie de website), docent Iyengar-yoga (karina@iyengaryogautrecht.nl)

 

De Folkshegeskoalle van Terschelling is nog de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand van Terschelling volg je door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension.
-> Kijk hier voor het volledige programma.