CursusMidweek

Labyrint Retraite – Wandelen, Schrijven en Storytelling

26 juni - 30 juni 2023
Aanvang: 14:00 uur

De retraite

Het labyrint wordt sinds mensenheugenis, over de hele wereld, gezien als een symbool van de levensweg. Het begin, het pad, de bochten en de wendingen, het centrum; alle onderdelen van het labyrint zijn metaforen van die levensweg. Steeds opnieuw zijn mensen in de loop der tijd gefascineerd door de kracht van deze vorm. Een labyrint lopen is net als autobiografisch schrijven en coaching in de natuur een manier van reizen, waarmee je in je eigen tempo en op je eigen manier tot bezinning kunt komen. Het brengt je van een dynamische – en veelal stressvolle – buitenwereld naar je binnenwereld. In deze retraite komen deze drie werkvormen op een inspirerende manier samen. Via mindfull wandelen, creatief schrijven en storytelling in en rond het labyrint maak je een innerlijke ontdekkingsreis naar je zelf en je levensverhaal. Een reis, waarin je jouw verlangens, kwaliteiten, en levenslessen onderzoekt en de rust, ruimte en inspiratie vindt om deze te gaan benutten in jouw dagelijkse leefwereld.

4V-model

We laten je via diverse vormen van wandel coaching, storytelling en schrijfoefeningen jouw levensweg ervaren. Naar aanleiding van deze ervaring kijk je vanuit verschillende perspectieven naar jezelf, je levensloop en je levensthema’s. Daarbij volgen we het 4V-model voor Verhalenderwijs coachen: Verkennen, Vinden, Vormgeven en Verbinden. We stimuleren je om je eigen spoor te vinden, te volgen en te ontdekken wat zich wil ontvouwen. Zie het programma.

Voor wie?                                                                           

  • Verlang je naar meer rust en ruimte in lichaam en geest?
  • Wil je graag al wandelend, vertellend en schrijvend op verhaal komen in de natuur?
  • Ben je op zoek naar meer bezieling en bevlogenheid in je leven en/of werk?
  • Wil je een nieuwe levensweg inslaan?
  • Wil je meer bij jezelf komen en leven vanuit je eigen kernwaarden?
  • Heb je behoefte de rode draad in jouw leven(sverhaal) te ontdekken?
  • Ben je geboeid door de symboliek van het labyrint en wil je via labyrintwerk ontdekken wat jouw bronnen van kracht en zingeving zijn?

Wie zijn wij?

Deze retraite wordt begeleid door Marian Dries van www.opverhaalkomenindenatuur.nl en Ria Kauffman. Zij zijn beiden andragoog met vele jaren ervaring in verhalenderwijs coachen, creatief schrijven, en verschillende vormen van systemisch en lichaamsgericht werken. Marian heeft zich gespecialiseerd in wandelcoaching en labyrintwerk. Ria in storytelling en (auto)biografisch schrijven.

Praktische informatie

De cursusprijs van de retraite is  € 1.350,-  inclusief BTW als je een kamer deelt met een tweede persoon. Liever een kamer alleen? Dan kost deze vijf-daagse retraite € 1.485,-  inclusief BTW. De prijs is inclusief volpension verblijf met heerlijke gezonde maaltijden, vier overnachtingen, en een E-book .

Opgave en meer informatie

Zin in het avontuur van deze Labyrint retraite? Meld je dan nu aan of vraag via de app een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek aan bij Marian Dries telefoonnummer: 06-33882982.

Vanaf januari 2023 kun je nadere informatie vinden over de retraite en de begeleiders op de website www.opverhaalkomenindenatuur.nl. Daar kun je je ook aanmelden via het aanmeldingsformulier. We nemen na aanmelding contact met je op voor een telefonisch intakegesprek.

 

Programma

Dag 1 Maandag – Verkennen van persoonlijke thema’s en de manier van werken

Kennismaken met elkaar, met het eiland en onze manier van werken. Je brengt al wandelend en schrijvend je vragen en thema’s voor deze week in kaart en vertelt elkaar wie je bent, wat je mee wilt nemen en wat jij kunt brengen.

Dag 2 Dinsdag – Vinden van de rode draad en levensthema’s

Je vragen en thema’s krijgen een plaats en verhaal in de context van je eigen situatie en levenslijn. Je maakt kennis met de kracht van het labyrint.

Dag 3 Woensdag – Vinden en vormgeven van je verlangen

Groei en ontwikkeling beginnen met een verlangen. Al wandelend en schrijvend geef je woorden aan dit verlangen. In het labyrint vind je de weg naar binnen, de weg naar je verlangen. Je ontdekt welke hindernissen je op je eigen weg legt, welke mogelijkheden je hebt en verder kunt ontwikkelen, wat de weg is die jij kunt gaan vanuit je diepste verlangen.

Dag 4 Donderdag – Vertellen van je verhaal met behulp van opstellingen

Verdieping van ‘de weg naar je verlangen’ met behulp van verschillende vormen van opstellingen. Opstellen helpt je met loslaten en in beweging komen. Wandelen en schrijven helpen je de woorden te vinden die jou kunnen steunen bij het zetten van de stappen die je wilt zetten.

Dag 5 Verbinden met het dagelijks leven

Met een stiltewandeling naar het strand nemen we afscheid van het eiland. Je schrijft je eigen mini-levensboek en vertelt hierover. Je krijgt liefdevolle steun bij het ‘in je eigen verhaal komen’. Steun die uit de natuur en uit de groep komt. We nemen afscheid en danken elkaar voor wat we mochten ontvangen en meenemen.

Na de lunch wacht de boot voor de reis terug naar huis.