CursusPopulairWeekend

Mindfulness en zelfcompassie

30 mei - 02 juni 2019
Aanvang: 16:00 uur

‘Mindfulness in actie: het werkt als zonneschijn en zal veel van wat van binnen gestold of verhard is, vanzelf doen smelten’

Leiding: Irène Bakker Sensei

Tijdens deze dagen trainen we ons vermogen om mindful te zijn, om wakker, liefdevol en werkelijk aanwezig te zijn. We zijn vaak zo streng en overmatig kritisch naar onszelf, wat meestal veel stress en weinig levensvreugde oplevert.
Met behulp van mindfulness kunnen we leren met mildheid alles te omarmen wat is, inclusief onszelf en alles waar we niet zo blij mee zijn. Vanuit een houding van milde, open, niet oordelende aandacht een diepgevoelde vriendelijkheid en compassie te ont-wikkelen voor onszelf. Van daar uit wordt het mogelijk om compassievol en vriendelijker in het leven te staan.
Hoe kunnen we weer ‘ja’ zeggen tegen ons leven, zoals het zich ontvouwt? ‘Ja’ zeggen tegen wie we zijn, met ‘alles erop en eraan’? Hoe kunnen we te midden van alle drukte en het appèl dat voortdurend op ons gedaan wordt, toch bewust contact maken met onze innerlijke rust en ‘klaar-heid’?
Een stapje terug doen, ons tempo verlagen, stilstaan bij onszelf / ons leven en met hart en ziel genieten van strand, duinen en bos op Terschelling.

Behalve compassie oefeningen en geleide meditaties, zit- en loopmeditatie (zowel binnen als buiten) gebruiken we technieken uit de beproefde Mindfulness Based Stress Reduction and Relaxation training (MBSR) van de Amerikaan Dr Jon Kabat Zinn.
Daarnaast is er de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met Irène Bakker.

Irène Bakker is geautoriseerd zenleraar, de oprichter van Zen Spirit (2004) en spiritueel leider van vijf zengroepen in Nederland. Verder geeft zij workshops en trainingen in binnen- en buitenland. Zij was als gezins- en relatietherapeut o.a. verbonden aan Psycho-oncologisch centrum ‘Het Behouden Huys’ in Haren (Gr). Kijk voor meer informatie op www.zenspirit.nl. Irène werd opgeleid tot mindfulnesstrainer in de Stress Reduction Clinic in Salt Lake City door Peg Hunter, een van de eerste leerlingen van Jon Kabat Zinn en was o.a. als docent verbonden aan de post-HBO opleiding voor mindfulness trainers aan de Hogeschool Utrecht. Zie www.zenspirit.nl

Het verblijf is in mooie 2-persoonskamers met douche en toilet.
Prijs op basis van volpension €424,-
Voor deze populaire cursus is uitsluitend in uitzonderlijke gevallen een éénpersoonskamer beschikbaar. Neem hiervoor contact met ons op.

Van 7 – 10 juni (Pinksteren) leidt Irène Bakker de jaarlijkse Zen Vierdaagse van Zen Spirit met dit jaar ook het Big Mind – Big Heart proces, een mooie voortzetting en verdieping van wat al geleerd en ervaren is. Neem contact op met de Folkshegeskoalle voor korting als je aan beide activiteiten deelneemt.