CursusWeekend

Retraite Opschonen van de Vrouwenlijn

24 november - 27 november 2023
Aanvang: 15:00 uur

Iedereen heeft een moeder en voormoeders. Of je hen kent of niet. Er wordt goeds aan ons doorgeven door onze (voor)moeders. Maar ook dingen die niet fijn zijn en waar we bewust of onbewust (veel) last van kunnen hebben in ons dagelijks leven.

Voor wie?
Deze retraite is voor iedere vrouw die meer inzicht wil krijgen in de invloed van haar vrouwenlijn op haar leven.
Voor, door en met vrouwen. Via diverse vormen van systemisch werk kijken we naar de verhouding tussen de deelneemster, haar moeder en haar oma en overoma en, als ze die heeft, haar dochters en kleindochters.

We kijken naar wat er onbewust speelt, welke mooie dingen er zijn en welke storingen er zijn en of de storingen geheeld kunnen worden, waardoor de ‘liefde weer vrij kan stromen’. En de deelneemster vrijer en gesteund in haar eigen leven kan staan. En dat haar (klein)dochters vrij zijn om hun eigen leven vol te leven.

Annemieke van der Mooren begeleidt in deze retraite de opstellingen. Simone Busscher neemt je mee in zachte YinYoga en diepe ontspanning in YogaNidra met klankschalen. Je hebt geen yoga-ervaring nodig. Verder is er alle ruimte om te genieten van de prachtige natuur en de fijne energie op het eiland.

Annemieke van der Mooren (1969)
Naast dat ik goed en praktisch ben opgeleid, heb ik het opstellingenwerk ook voor mijn eigen ontwikkeling gebruikt, waardoor het ‘in mijn cellen’ zit. De ervaring met lichaamsbewustzijn, presence proces en lichaamswerk zit in mijn manier van begeleiden verweven.
Een ander belangrijke eigenheid is dat ik de tijd neem, juist om dat wat er gebeurt in de opstelling te kunnen laten doordringen tot je cellen, waardoor het beter beklijft. En ik gebruik humor. Het hoeft niet zwaarder dan nodig is. Met lichtheid de diepte in, zo diep als de klant aankan. Ik hoor van klanten, dat ze door die lichtheid dieper kunnen gaan. Fijn!

Simone Busscher (1971)
Altijd maar doorgaan en presteren, daar is onze maatschappij op gericht. Alle ballen in de lucht houden, voor veel vrouwen de normaalste zaak van de wereld. Dat maakt zorgen voor rust- en ontspanmomenten best ingewikkeld. Ik werk met vrouwen die de rust in zichzelf even kwijt zijn en spanning ervaren in lichaam en/of geest. Sinds 2021 geef ik retraites op Terschelling en in Twente, individueel en in een groep. Even afstand nemen van de dagelijkse realiteit, tijd en ruimte om jezelf te (her)ontdekken en je eigen weg durven gaan, dit is een proces dat tijd en aandacht vraagt. Investeer in jezelf, want van jou is er maar één! Bij mij ben je veilig; ik heb een nuchtere Twentse aard en gevoel voor humor. Ik ben nieuwsgierig, doortastend, bevlogen en gevoelig.

Meer info over dit prachtige weekend en aanmelden kan via deze link.