CursusWeekend

Tango Orkest Weekend

23 februari - 25 februari 2024

TANGO ORKEST WEEKEND
Van 23 tot 25 februari gaat de allereerste Tango Orkest Workshop van start op Terschelling, een onvergetelijke ervaring voor muziek-, tango- en natuurliefhebbers.
Het prachtige Waddengebied vormt het decor van dit Tango Orkest Weekend, waarbij het programma zo is opgesteld dat je kunt genieten van het meespelen in de Big Band van de Tango, evenals ontspannen wandelingen en fietstochten door de duinen en langs het strand.

Dit orkest staat open voor zowel ervaren amateurmusici als professionele musici. Tijdens de repetities staat de verdieping van het tango metier centraal, en de ervaring heeft geleerd dat ervaren amateurmusici en professionals elkaar wederzijds verrijken en inspireren.

Het repertoire dat behandeld wordt, omvat stukken uit de Epoca D’oro, de gouden tijd van de grote tango-orkesten, evenals Nuevo Tango (Astor Piazzolla) en eigentijdse composities.
Wanneer je je inschrijft, ontvang je voor aanvang van de workshop de bladmuziek, zodat je je optimaal kunt voorbereiden. Of je nu ervaring hebt in een symfonieorkest, kleiner ensemble, jazzband, of zelfs nog nooit eerder in een orkest hebt gespeeld maar dit wilt ontdekken, je bent van harte welkom om de rijke wereld van de Argentijnse tango te komen verkennen.

De workshop staat open voor de volgende instrumenten:
Bandoneon, accordeon, klarinet, viool, altviool, cello, gitaar, piano en contrabas.

Meer informatie (en aanmelden) vind je op tango-orkest.nl/tango-op-het-wad/

Orkestleider Kay Sleking staat met zijn uitgebreide ervaring bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, waar hij ensembles en orkesten leidde, hoofdvaklessen verzorgde en zijn theoretische kennis deelde bekend als zowel een  gepassioneerde pedagoog als een inspirerende orkestleider.

Zijn expertise komt tot uiting in de succesvolle tweewekelijkse orkestlessen en tango-orkestcursussen die hij in Nederland, België en Frankrijk aanbiedt, speciaal ontworpen voor ervaren amateurmusici en professionele musici. Daarnaast verzorgt hij tango-orkestworkshops voor het Conservatorium van Amsterdam.

Meer informatie over Kay kun je vinden op  www.kaysleking.com.