CursusWeekend

WaddenWerelderfgoed weekend

11 oktober - 13 oktober 2019

Een waardeloze moddervlakte. Dat vonden de mensen van het waddengebied. Erg lastig ook, want tweemaal per dag viel het gebied droog. Inpolderen leek in de jaren 60 een goed plan. In 2009 is de Waddenzee uitgeroepen tot Werelderfgoed door Unesco. Het gebied is een van de grootste wetlands op aarde waar miljoenen vogels rust en voedsel vinden tijdens hun trektochten.

Ook voor allerlei schelpdieren, vissen en natuurlijk de zeehond is het een voedselrijk gebied. Voor mensen is het een gebied om te genieten van de weidsheid en de rust, mooie luchten en een uitzonderlijk landschap. Het is ook een gebied waar gewoond, gewerkt en gevist wordt. De eilanden wandelen, geulen veranderen, de natuur manifesteert zich op de meest dynamische manier.
Zijn er nog bedreigingen, nu het gebied tot werelderfgoed is uitgeroepen, is er voldoende bescherming van de unieke waarden? Wat zijn nou die waarden, welke dieren leven er in het slik? Waar komen al die vogels vandaan die hier uitrusten voor ze de halve wereld overvliegen.

Tijdens dit weekend komt u alles te weten over dit bijzondere gebied. We trekken er op uit en zullen het wad ervaren door zelf op zoek te gaan naar het leven in en op deze fantastische moddervlakte.

Dit weekend wordt georganiseerd in samenwerking met de Waddenvereniging , onder leiding van Renate de Backere.

Prijs op basis van volpension
€235,- slaapzaal Roefke
€255,- tweepersoonskamer Roefke
€275,- tweepersoonskamer Brêge