CursusPopulair

Zen4daagse – ‘Big Mind – Big Heart’

07 juni - 10 juni 2019
Aanvang: 16:00 uur

Voor deze cursus kunt u zich niet meer inschrijving, hij is volgeboekt. Er is nog wel plek bij de cursus MINDFULNESS EN (ZELF)COMPASSIE in het Hemelvaart-weekend met Irène Bakker Sensei.

Het is traditie om met Pinksteren de Zen-Vierdaagse op Terschelling te houden, waar zowel zee, strand, bossen als duinen ons uitnodigen in dit landschap op te gaan, ons te be-‘zinnen’ en van daar uit volkomen aanwezig te zijn: hier, nu. Tijdens deze zenretraite kunnen we ons even ‘terugtrekken’ uit het alledaagse drukke leven en weer nieuwe energie en levensvreugde ervaren. Zitten – zien – zijn!

Ook bij deze ZenVierdaagse ligt de nadruk op samen in stilte mediteren en lopen in de natuur. Daarnaast zijn er deze keer ook Big Mind-Big Heart sessies: een door Genpo Merzel ontwikkelde methode die gebaseerd is op Voice Dialogue. We werken daarbij met onze ‘innerlijke stemmen’, inclusief die aspecten van onszelf waar we nu niet zo blij mee zijn. Het is een simpele, doeltreffende en speelse methode die ons meer zicht kan geven op wie we ten diepste al zijn, wat we doen en wat anders kan, bijvoorbeeld leren te switchen van een krampachtig en angstig ego naar een gezond, volwassen ego. Ons ‘mensch-zijn’ helemaal omarmen en ons grenzeloze hart en oneindig heldere geest te ervaren.

Tweepersoonskamer, op basis van volpension €380,-
Voor deze retraite zijn maar beperkt éénpersoonskamers beschikbaar, hiervoor graag even overleggen.

Irène Bakker Sensei leidt al sinds 2004 elk jaar twee of drie retraites op de Volkshogeschool.
Zij is geautoriseerd zenleraar, de oprichter van Zen Spirit (2004) en spiritueel leider van vijf zengroepen in Nederland. Verder geeft Irène workshops en trainingen in binnen- en buitenland. Zij was als gezins- en relatietherapeut o.a. verbonden aan Psycho-oncologisch centrum ‘Het Behouden Huys’ in Haren (Gr). Kijk voor meer informatie op www.zenspirit.nl.

Van 30 mei – 2 juni (Hemelvaart) leidt Irène de jaarlijkse cursus Mindfullnes en Zelfcompassie, een mooie voortzetting en verdieping.
Neem contact op met de Folkshegeskoalle voor korting als je aan beide activiteiten deelneemt.