CursusPopulair

Zen4daagse – ‘Big Mind – Big Heart – Big Belly’

21 mei - 24 mei 2020
Aanvang: 16:00 uur

The Big Mind process allows the ego to step aside and relinquish its control without fear. Then our intrinsic wisdom and compassion can be manifested.”  (Genpo Merzel)

Dit jaar wordt de jaarlijkse Zen-Vierdaagse van Zen Spirit met Hemelvaart gehouden. Zowel zee, strand, bossen als duinen nodigen ons uit in dit landschap op te gaan, ons te be-‘zinnen’ en van daar uit vreugdevol aanwezig te zijn: hier, nu. Tijdens deze zenretraite op Terschelling kunnen we ons even ‘terugtrekken’ uit het alledaagse drukke leven en weer nieuwe energie opdoen. Zitten – Zien – Zijn!

Ook bij deze Zen-Vierdaagse ligt de nadruk op samen in stilte mediteren en lopen in de natuur. Daarnaast zijn er ook Big Mind-Big Heart sessies: een door Genpo Merzel ontwikkelde methode die gebaseerd is op Voice Dialogue.
We werken daarbij met onze ‘innerlijke stemmen’, inclusief die aspecten van onszelf waar we nu niet zo blij mee zijn. Het is een simpele, doeltreffende en speelse methode die ons meer zicht kan geven op wie we ten diepste al zijn, te zien wat we doen en wat anders kan, bijvoorbeeld leren te switchen van een krampachtig en angstig ego naar een gezond, volwassen ego.

Laat je verrassen en leer hoe je dit ‘Mensch-zijn’ helemaal kan omarmen. Stevig aanwezig in het lichaam (‘Big Belly’) kun je je grenzeloze hart en oneindig heldere geest ervaren!

Irène Bakker leidt Zen Spirit en is geautoriseerd zenleraar en systeemtherapeut. Zij geeft al ruim 15 jaar meerdere retraites per jaar op de Folkshegeskoalle, waar altijd veel belangstelling voor is. Wacht dus niet te lang met opgeven.
Met Pinksteren van 29 mei – 1 juni geeft Irène op de Folkshegeskoalle de workshop “De Kracht van Vergeving”

Data
21 – 24 mei 2020 aanvang 16.00 uur tot en met 24 mei ca. 13.00 uur

Kosten
Twee-persoonskamer Brêge € 399,- op basis van volpension. Een-persoonskamer is zeer beperkt beschikbaar en kan niet gegarandeerd worden.

Inhoudelijke informatie
0481-451792 Irène Bakker Sensei. Zie ook www.zenspirit.nl

De Folkshegeskoalle van Terschelling is de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand van Terschelling volg je door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension. -> Kijk hier voor het volledige programma.
Extra: Vrienden van de Folkshegeskoalle krijgen nu 5% korting op een van de veelzijdige cursussen. -> Word ook Vriend!