Contact

Bij ons kun je een meerdaagse cursus volgen of gewoon heerlijk overnachten. Wees welkom!
Met de gewone veerdienst van rederij Doeksen vaar je in twee uur van Harlingen naar Terschelling. Je bent meteen op vakantie! De sneldienst doet er ongeveer 50 minuten over.

Bij de haven van Harlingen is goede parkeergelegenheid. De trein en bus naar Harlingen sluiten aan op de gewone veerdienst. Vanaf halte Badweg Hoorn is het nog een klein stukje lopen. Vanuit de haven in West-Terschelling staat de bus klaar om je naar Hoorn te brengen. Een fiets huren op de haven kan natuurlijk ook. Je bagage wordt gratis bij ons gebracht. Hou wel rekening met een fietstocht van ongeveer 10 kilometer. Een fiets huren in de buurt kan ook.

Adres

Folkshegeskoalle Schylgeralân
Badweg Hoorn 11
8896 KC Hoorn Terschelling

Openingstijden

MaandagOpen
DinsdagOpen
WoensdagOpen
DonderdagOpen
VrijdagOpen
Zaterdag Open
ZondagOpen

Contactgegevens

0562-448954
info@folkshegeskoalle.nl

Contactformulier

Veelgestelde vragen

Niet altijd alle informatie komt aan bod op deze website. Misschien dat je door de onderstaande vragen van onze vorige bezoekers je antwoord wel kunt vinden.
Neem bij twijfel altijd even contact met ons op, wij denken graag met je mee.

 • Hoe geef ik me op voor een cursus?

  Je kunt je direct op de website opgeven via het formulier, of via de contactgegevens van externe cursusleiders. Als dit niet lukt, mag je ook altijd bellen of een mail sturen, dan helpen we je graag.

 • Kan ik een éénpersoonskamer krijgen?

  Voor een aantal cursussen is veel belangstelling. We willen dan graag zoveel mogelijk mensen de kans geven mee te kunnen doen. Een kamer voor je alleen is daarom meestal niet direct op de site te boeken. Wil je toch alleen slapen? Neem dan even contact met ons op.

 • Mogen er honden mee?

  Alleen in de appartementen mogen in overleg honden logeren. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden voor de schoonmaak. Op het terrein mogen honden niet los en huisdieren mogen niet alleen in het appartement achterblijven.

 • Kan ik mee-eten?

  Je bent van harte uitgenodigd om mee te eten. Als er een groep in huis is, en er gekookt wordt die dag, is het mogelijk om aan te schuiven als je dat van tevoren aangeeft. Een driegangendiner kost 25,- en is altijd vers bereid door onze kok, die ook alle informatie over allergenen kan verstrekken.

 • Hoe weet ik of er plaats is?

  In onze boekingskalender kun je zien wanneer er plek is en direct je kamer reserveren. Groepen helpen we graag persoonlijk om alle wensen door te spreken. Er zijn ook terugkerende groepen die al langer van tevoren een plek in optie nemen. Daarom is het altijd goed om even te bellen voor de mogelijkheden!

 • Kunnen er meerdere groepen in dezelfde periode boeken?

  Het is zeker mogelijk dat er tegelijkertijd meerdere groepen aanwezig zijn. De accommodatie helemaal voor jezelf huren mag natuurlijk ook, dat kan in overleg vanaf 50 personen.

 • Dien ik een waarborgsom te voldoen?

  Wij vragen geen borgsom

 • Zijn de prijzen inclusief BTW?

  Al onze prijzen op de bevestigingsbrief of factuur, zijn inclusief BTW

 • Hoe kom ik bij de Folkshegeskoalle?

  De gewone veerdienst van rederij Doeksen vaart in twee uur van Harlingen naar Terschelling. Je bent meteen op vakantie! De sneldienst doet er 45 minuten over.
  Bij de haven van Harlingen is goede parkeergelegenheid. De trein en bus naar Harlingen sluiten aan op de gewone veerdienst.
  Vanuit de haven in West-Terschelling staat de bus klaar om je naar Hoorn te brengen. Een fiets huren op de haven kan natuurlijk ook. Je bagage wordt gratis bij ons gebracht. Hou dan wel rekening met een fietstocht van ongeveer 10 kilometer. Een fiets huren in de buurt kan ook.

 • Kan ik ook komen zonder cursus te boeken?

  Ja zeker! Je bent welkom te komen overnachten! We hebben ruimte voor alleengaanden, groepen, (vrienden)stellen en gezinnen. Als er plek is, kan je komen slapen, ontbijten en eventueel mee-eten. Vraag naar de mogelijkheden!

 • Zijn er meer activiteiten op Terschelling?

  Bij de receptie van de Folkshegeskoalle vind je informatie over activiteiten en evenementen op Terschelling, van zeehondentochten tot wandelingen. Bij ons kun je ook meteen kaartjes kopen. Of haal activiteitenkrant De Sjouw voor het actuele aanbod.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!