Jacqueline Spendel nieuwe directeur

Jacqueline Spendel (49) uit Mantgum wordt de nieuwe directeur van Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling. Spendel heeft jarenlange ervaring als leidinggevende en projectmanager in de media, onder andere bij Omrop Fryslân. Ze volgt op 1 augustus 2020 Amarins Geveke op, die na 6 jaar de Folkshegeskoalle verlaat.

Jacqueline Spendel was vanaf 2006 werkzaam bij Omrop Fryslân in verschillende leidinggevende functies. Zij was daar onder meer verantwoordelijk voor projecten als de Zwemelfstedentocht van Maarten van der Weijden, Lân fan Taal (LF2018) en it Grut Frysk Diktee. Daarvoor werkte Spendel als eindredacteur en redacteur bij de VARA, de NCRV en andere publieke omroepen. Haar opleiding volgde zij aan de Academie voor de Journalistiek & Voorlichting in Tilburg en ze bekleedde verschillende bestuursfuncties, onder andere bij de Raad van Toezicht van Museum Drachten.

Jitske de Hoop, voorzitter van het bestuur van Folkshegeskoalle Schylgeralân: “Jacqueline Spendel brengt een mooie combinatie mee van ervaring in de media en de (Friese) culturele sector. De Folkshegeskoalle heeft de afgelopen jaren met Amarins Geveke aan het roer een toekomstbestendige koers ingezet, met nieuwe cursussen en veranderingen in de accommodatie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we daarop met onze nieuwe directeur kunnen doorbouwen en zo relevant blijven als bijzondere plek voor ontmoeting en ontwikkeling voor jong en oud.” Jacqueline Spendel: “Ik wil mij met hart en ziel inzetten om wat opgebouwd is te behouden en verder de toekomst in te brengen. Het verbreden van het cursusaanbod is daarbij een van mijn belangrijkste doelen. En nog meer mensen laten genieten van de mooiste plek op aarde: Folkshegeskoalle Schylgeralân!”

Folkshegeskoalle Schylgeralân verzorgt en organiseert meerdaagse cursussen en activiteiten met een educatief of (sociaal)cultureel karakter en is daarnaast beschikbaar als (groeps)accommodatie. De Folkshegeskoalle is een ontmoetingsplek middenin het bos van Hoorn, met wortels in de Friese gemeenschap. Het is de enige volkshogeschool die er nog is in Nederland.