Mindfulness Retraite Terschelling

Van maandag 2 oktober tot en met donderdag 5 okt houdt The Soul Searching Company een Mindfulness en Meditatie Retraite op het mooie Terschelling.

Kom tot rust op deze zinnenprikkelende locatie. Een prachtige omgeving om MEDITATIE en MINDFULNESS te beoefenen. Kom tot meer inzicht, verbinding en rust! Midden in de natuur vlakbij de zee. Prachtige stilte wandelingen door de duinen en langs de kust, praktische en toegankelijke mindfulness en yoga oefeningen

Aanmelden en meer informatie via Margreet Gabel (The Soul Searching Company). Bel 06-43164586 of neem contact op via de mail.

Over Margreet

Margreet Gabel ( 55 jaar) is hoofddocent aan het Nederlofcentrum te Almere waar zij meditatieleraren opleidt. Zij geeft eveneens mindfulness trainingen aan particulieren, op scholen en in bedrijven. Daarnaast heeft zij een eigen meditatie en mindfulnesspraktijk voor volwassenen, kinderen en jong volwassenen en geeft zij meditatie en mindfulness retraites in Nederland en Portugal. Een van haar specialisaties is Kindermeditatie.

Levend Lijf Weekend

Een weekend op Terschelling met lichaamsgerichte oefeningen en opstellingen in de pure en ruige natuur van dit prachtige eiland. Volop ruimte voor jouw persoonlijke proces. In verbinding met de anderen. Gedragen door de natuur; dat is de essentie van een Levend Lijf Weekend.  

Ondertussen zorgen we goed voor onze lijven. Door beweging, zachtheid, vertraging, dans en aanraking bijvoorbeeld. En door een unieke mobiele sauna op het strand! Koelen kan in die heerlijke zee. Zie je het voor je? Want als je goed zorgt voor je lichaam, wordt persoonlijke ontplooiing een verrijkend, behapbaar en vloeiend proces. Welkom!

Op basis van jouw persoonlijke behoeften bepaal jij waar het weekend voor jou over mag gaan. Daar starten we mee. Gaat het over je relatie? Over de band met je ouders of met je kinderen? Over je werk? Over seksualiteit? Over verlies en rouw? Over een patroon dat jou al jaren in de weg staat? Of… hoe actueler en urgenter, hoe meer ‘winst’ er te halen is. En vooral: jij kiest!

Levend Lijf zoals in levende lijve, het gaat over jouw levendigheid, jouw beweging, letterlijk en figuurlijk. En over de schat aan informatie en feedback die jouw lichaam je kan geven en die jij kan inzetten voor meer bewustzijn en meer vervulling. Welkom bij Feet Back!

Ik begeleid voornamelijk op basis van Systemisch Werk, Familie-opstellingen, lichaamswerk, geleide meditaties en visualisaties en natuurlijk jouw eigen gedachtekracht. Ik bewaak de space zodat jij veilig op onderzoek en ontdekking in jezelf kan gaan.

 

Waarom je dit mini-retreat wil doen:

✅ Kleine intieme groep met alle ruimte voor jouw persoonlijke proces

✅ Prachtige lokatie, midden in de natuur van Terschelling

✅ Lekker en gezond eten, er wordt voor ons gekookt

✅ Familie-opstellingen buiten in de natuur zijn magisch!

✅ Unieke mobiele sauna bij het strand, exclusief voor onze groep

 

Over Feet Back Coaching

Feet Back Coaching (Harjan Dijkstra) is een praktijk voor bewustzijnsontplooiing op basis van de feedback van jouw eigen lichaam. Je leert de signalen van je lijf te ‘lezen’ en te begrijpen. En we zoeken de volgende concrete stap richting jouw verlangen. In de kern gaat dat vaak gaat over meer ontspanning en meer verbinding. Meer informatie over Feet Back Coaching vind je op de website.

Hier meld je je aan voor deze cursus.

 

“Vaak zijn er veel woorden en weinig gevoel. Harjan weet heel goed om met weinig woorden dichterbij je gevoel te komen. Een pure man die goed kan luisteren. (…) Wil jij dichter bij je gevoel komen en voelen wat er is, dan weet ik zeker dat je aan Harjan een fijne coach hebt.” – Frank

Retraite Opschonen van de Vrouwenlijn

Iedereen heeft een moeder en voormoeders. Of je hen kent of niet. Er wordt goeds aan ons doorgeven door onze (voor)moeders. Maar ook dingen die niet fijn zijn en waar we bewust of onbewust (veel) last van kunnen hebben in ons dagelijks leven.

Voor wie?
Deze retraite is voor iedere vrouw die meer inzicht wil krijgen in de invloed van haar vrouwenlijn op haar leven.
Voor, door en met vrouwen. Via diverse vormen van systemisch werk kijken we naar de verhouding tussen de deelneemster, haar moeder en haar oma en overoma en, als ze die heeft, haar dochters en kleindochters.

We kijken naar wat er onbewust speelt, welke mooie dingen er zijn en welke storingen er zijn en of de storingen geheeld kunnen worden, waardoor de ‘liefde weer vrij kan stromen’. En de deelneemster vrijer en gesteund in haar eigen leven kan staan. En dat haar (klein)dochters vrij zijn om hun eigen leven vol te leven.

Annemieke van der Mooren begeleidt in deze retraite de opstellingen. Simone Busscher neemt je mee in zachte YinYoga en diepe ontspanning in YogaNidra met klankschalen. Je hebt geen yoga-ervaring nodig. Verder is er alle ruimte om te genieten van de prachtige natuur en de fijne energie op het eiland.

Annemieke van der Mooren (1969)
Naast dat ik goed en praktisch ben opgeleid, heb ik het opstellingenwerk ook voor mijn eigen ontwikkeling gebruikt, waardoor het ‘in mijn cellen’ zit. De ervaring met lichaamsbewustzijn, presence proces en lichaamswerk zit in mijn manier van begeleiden verweven.
Een ander belangrijke eigenheid is dat ik de tijd neem, juist om dat wat er gebeurt in de opstelling te kunnen laten doordringen tot je cellen, waardoor het beter beklijft. En ik gebruik humor. Het hoeft niet zwaarder dan nodig is. Met lichtheid de diepte in, zo diep als de klant aankan. Ik hoor van klanten, dat ze door die lichtheid dieper kunnen gaan. Fijn!

Simone Busscher (1971)
Altijd maar doorgaan en presteren, daar is onze maatschappij op gericht. Alle ballen in de lucht houden, voor veel vrouwen de normaalste zaak van de wereld. Dat maakt zorgen voor rust- en ontspanmomenten best ingewikkeld. Ik werk met vrouwen die de rust in zichzelf even kwijt zijn en spanning ervaren in lichaam en/of geest. Sinds 2021 geef ik retraites op Terschelling en in Twente, individueel en in een groep. Even afstand nemen van de dagelijkse realiteit, tijd en ruimte om jezelf te (her)ontdekken en je eigen weg durven gaan, dit is een proces dat tijd en aandacht vraagt. Investeer in jezelf, want van jou is er maar één! Bij mij ben je veilig; ik heb een nuchtere Twentse aard en gevoel voor humor. Ik ben nieuwsgierig, doortastend, bevlogen en gevoelig.

Meer info over dit prachtige weekend en aanmelden kan via deze link.

ChiRunning Weekend

In dit weekend op Terschelling in het bos en op het strand bij Hoorn combineren we ChiRunning met T’ai Chi Ki Kung. Door de oorsprong van ChiRunning te ervaren met Ta’i Chi Ki Kung oefeningen en te werken aan je ChiRunning techniek leg je een ijzersterke basis voor moeiteloos en blessurevrij hardlopen. Zo leer je bewust te zijn van je lichaam, in het hier en nu te zijn en body en mind te laten samenwerken.

Het weekend is zeer geschikt voor zowel startende als geoefende ChiRunners. Ook als je ChiRunning wilt leren ben je dus van harte welkom. We werken met een basis- en een verdiepingsgroep.

Wie zijn wij?

De instructeurs zijn Annemarie Pruijt en Henk Hiemstra (beiden Senior ChiRunning Instructor). Annemarie verzorgt ook de Ta’i Chi Ki Kung oefeningen. Meer informatie over Ta’i Chi Ki Kung vind je op haar website.

Schrijfvakantie op Terschelling

Schrijfvakantie

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober 2023 organiseert schrijfcoach Winny van Rij een Schrijfmidweek op Terschelling. Jezelf even helemaal focussen op het schrijven met aansprekende workshops, coaching, het werken aan je eigen schrijfproduct, ervaringen uitwisselen met andere schrijfliefhebbers enzovoorts. Het kan allemaal tijdens deze heerlijke inspiratievolle midweek!

Lekker schrijven en uitwaaien op Terschelling en ongestoord bezig zijn met schrijven en niet afgeleid worden door andere mensen of verplichtingen. Alles wordt verzorgd, van overnachting, ontbijt, lunchpakket tot diner (vegetarisch). We hebben gedurende deze hele periode een eigen lesruimte tot onze beschikking, inclusief koffie en thee die we steeds zelf even zetten.

Meer weten over deze schrijfvakantie? Informatie over kosten, programma en Winny zelf lees je hier. De algemene voorwaarden voor deze vakantie lees je hier.

Retreat Nonduality (engels)

This retreat is given in English.

Rose Roes is giving a retreat about NonDuality. There will be three meetings per day.Everything what is happening is an appearance. ‘Me’ is an illusion and together with that the belief in free will and choice. Coming to this retreat will not help. There is no development, there is no hope. It is the fear of losing everything and in the same time the longing for this. Everything is already complete and free as it is. This cannot be understood. It does not need to, that is the beauty.

About Rose

Rose(marijn) Roes is the writer of the book ‘Wondrously free’ and ‘Wonderlijk vrij’. This book was written some year after everything was lost. It was so obvious that there never has been a ‘me’. She is giving zoom meetings, has a website ( www.rosemarijnroes.nl)  and a youtubechannel. There are live meetings in Holland and abroad.

Registration and more informationrroes@live.nl

 

Wandelretraite – Wandel naar Jezelf

Een heerlijke midweek om op adem te komen met wandelingen, ontspanning, lichaamswerk, meditatie, verdieping en gezelligheid. Dit alles op een magische plek dichtbij huis: Terschelling. We wandelen op verschillende plekken op het eiland: door bos, duin, strand. Je komt even helemaal los van je dagelijkse beslommeringen. Er wordt iedere dag 8 tot 10 kilometer gewandeld. Niets is verplicht.

De dagelijkse meditaties en wandelingen in de schitterende natuur van Terschelling brengen je helemaal in het ‘hier en nu’:
 Je komt helemaal tot rust; je wordt je weer bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er
werkelijk toe doet, waar jij op uit bent
 Het programma en een eventueel coaching gesprek geven je inzichten en praktische handvatten
die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven. Daardoor kun je meer eigenheid, vrijheid en
persoonlijk leiderschap gaan ervaren;
 Je voelt meer verbinding met jezelf, de ander en je omgeving
 Een ‘reset’ om op adem te komen in een chaotische tijd, zodat je beter in het oog van de storm
kunt blijven

Deze retraite wordt begeleid door Annemieke Oost en Jennecke Stradmeijer
van WandelnaarJezelf.

Voor meer informatie en opgave kun je hier naar de website of mail

Wandelretraite – Wandel naar Jezelf

Wandelretraite 16 t/m 20 oktober 2023

Een midweek om tot rust te komen, maar ook om uit te waaien, tijd te nemen voor jezelf. We wandelen dagelijks (veelal in stilte) op verschillende plekken op het eiland; door bos, duin en over het strand. Lichaamsoefeningen (yoga, stretching, ontspanning) en meditatie worden aangeboden. Er wordt iedere dag 8 tot 10 kilometer gewandeld. Een heerlijke relax-midweek op een schitterend eiland met wuivend helmgras, bruisende zee en prachtige stranden. Niets is verplicht.

De dagelijkse meditaties en wandelingen in de schitterende natuur van Terschelling brengen je helemaal in het ‘hier en nu’.
 Je wordt je weer bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet, waar jij op uit
bent.
 Je ontvangt een introductie in Tibetaans boeddhisme (meditatie).
 Het programma, instructies bij de meditatie en eventueel een persoonlijke gesprek geven je
praktische handvatten die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven. Het brengt je verder in
situaties waar je nu stopt of weerstand ervaart.
 Er wordt gezond en vegetarisch voor ons gekookt. En er is ook tijd om helemaal ‘niets te doen’,
een boek te lezen, enz.

Deze retraite wordt begeleid door An Paridaen en Gerard Beltman van WandelnaarJezelf.
Voor meer informatie en opgave kun je hier naar de website of mail.

Latifa Retraite – Dans, meditatie en stembevrijding

Fluister je naam in de wind.
Zing in de duinen jouw zielelied.
Geef aan de zee wat jou niet meer dient.

Ga je met ons mee naar Terschelling? Een midweek rond de Latifa, een eeuwenoude soefi-tekst. Deze retraite is een geschenk aan jezelf: na afloop voel je je bekrachtigd en vol levenslust.
Alle ingrediënten voor een paar bijzondere dagen zijn aanwezig: een mooie locatie, de schitterende natuur van Terschelling, een groep fijne mensen en een prachtig programma. Je gaat ervaren hoe de 7 ‘verfijningen’ van de Latifa in jouw leven verweven zijn en hoe ze je leiden naar het hart van je bestaan.

Ik besta
Ik verlang
Ik hoop
Ik geloof en vertrouw
Ik laat los
Ik heb lief
Ik ben bereid

Het strand, de zee, de wind, de zon, de bossen en de duinen zullen deze dagen voor ons een bron van inspiratie zijn. We creëren met meditatie, dans, stembevrijding, zang, harpmuziek en de elementen een bedding waarin je gaat bewegen – naar binnen en naar buiten, letterlijk en figuurlijk. Bezinning, ontspanning, warmte, lichtheid en plezier staan hierbij centraal.
Deze Latifa retraite brengt je dicht bij jezelf. Je omarmt wie jij bent en hoe jouw leven zich ontvouwt. Dit is de beweging van thuiskomen en rusten in Zijn. Wees welkom zoals je bent!

Daniëlle van Driel, Nina Wevers en Yvonne Scheepsma zijn zeer ervaren en bezield om je hierbij te inspireren en begeleiden. Kijk voor meer informatie over ons, de Latifa en deze midweek op onze websites:
Daniëlle van Driel – harpiste & haptotherapeut – www.danielleuriel.nl
Nina Wevers – biodanza facilitator & danscoach – www.consciousmoves.nl
Yvonne Scheepsma – haptotherapeut & stembevrijder – www.haptotherapie-apeldoorn.nl

De groep zal bestaan uit maximaal 15 deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Dit kan bij Nina: nina@consciousmoves.nl | 06-29252929. Bij haar kun je ook terecht voor vragen.

Prijs: € 575,- (o.b.v. volpension en 2p-kamer) bij boeking voor 1 maart 2022; daarna € 625,- Toeslag 1p-kamer (indien beschikbaar): € 60,-

 

Pensioen in Zicht – Singles

Je gaat met pensioen, en nu?
Met pensioen gaan is voor veel mensen een belangrijk kruispunt in het leven. Je dagelijkse ritme verandert, collega’s vallen weg en je maakt geen deel meer uit van de organisatie met haar projecten, doelen en contacten. In ruil daarvoor krijg je de ruimte om eigen doelen te stellen en overal de tijd voor nemen. Wat betekent dit voor jou? Welke keuzes kun je maken en hoe zorg je ervoor dat je de dagen blijft vullen?

Creeër je eigen doelen
We zien de laatste jaren dat steeds meer singles zich aanmelden voor de cursus Pensioen in Zicht. Onze cursussen geven de mogelijkheid om je verhaal met anderen te delen en overeenkomsten te ontdekken. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen die een waardevolle rol kunnen gaan spelen tijdens de rest van je pensioen. Daarnaast geven workshops en begeleiding van onze cursusleiders je meer houvast.

Cursisten over de singles cursus van Pensioen in Zicht:

“Ik zie het als een retraite. Een stilteperiode die me goed doet. Ik schrijf, dicht, teken en schilder en deel dit met een aantal zielsverwanten. We inspireren elkaar.”

“De dagen vliegen voorbij, mijn doe-lijstjes en bucketlist liggen te slapen. In de Pensioen in Zichtcursus werd gewaarschuwd voor een te kleine wereld, prikkelarm, passief, waar eenzaamheid op de loer ligt! Ik neem me dit ter harte en zorg voor een nieuw ritme door elke ochtend vroeg te gaan wandelen, verrekijker en vogelboek mee. Meestal alleen, sinds kort met een vriend, samen stil is minder stil.”

Aanmelden voor deze cursus doe je via Stavoor.