Yoga met live muziek

Yoga met live muziek en bezinning, met Jan Kuiper en Yvonne de Hoop.
Tijdens dit weekend laat je de dagelijkse sleur even achter je en dompel je jezelf onder in yoga, stilte en muziek.

Het programma bestaat uit Critical Alignment Restorativ Yoga en Yin Yoga met live muziek, inspirerende lezingen, stilte wandeling, uitgebreide aandacht voor meditatie en mindfulness, lekker eten en vol op ruimte voor jezelf.

Meer informatie en inschrijven: www.yogainconcert.nl

Ongerept Terschelling

Een heerlijk wandelweekend door de ongerepte natuur van Terschelling.
Ervaar het echte najaarsgevoel van een Waddeneiland. Tijdens de wandelingen bezoeken we diverse gebieden op het eiland:
Op 1 dag gaan we naar de oostpunt met het Amelandergat ende naastgelegen Koffijbonenplaat, waar vaak zeehonden liggen. Een tocht over het strand met de talrijke zeevogels, via Cupido’s Polder en de Boschplaat terug naar het Hoornse bos. In totaal ongeveer 17 kilometer. Na het diner is er een presentatie over de natuur van Terschelling het jaar rond.
Op de andere dag lopen we rond de 14 kilometer. Als het niet te nat is gaan we over de Noordsvaarder op de westelijke punt, het meest dynamische duingebied van Terschelling, met kans op groepen kanoeten en tureluurs. Als west te nat is kiezen we een nieuwe route vanaf het Hoornse bos.
De begeleiding is in handen van vogelaar, fotograaf en eilandkenner Arie Ouwerkerk.

Prijs volpension, inclusief bagagevervoer op zondag, excl. 1-persoonstoeslag (€ 20,- pppd):
€ 288,- tweepersoonskamer Brêge,
€ 272,- tweepersoonskamer Roefke,
€ 250,- slaapzaal Roefke

Ierse en Schotse liederen – Ierske en Skotse lieten

Ierland en Schotland hebben een rijke liedtraditie. Over bloedige historie, natuurschoon, schelmse streken en verloren liefdes. Betoverende melodieën, dromerige akkoorden, weemoedige verhalen, prachtige ballades. We leren ze aan vanuit het gehoor, van tekst of bladmuziek. We zingen ze meerstemmig, in verschillende bezettingen. Genieten! Voor deze workshop is enige koorervaring gewenst, en is toonvastheid een voorwaarde.

En ben je een beetje handig op een instrument? Neem mee!
Een weekend vol enerverend zangplezier onder leiding van Jildou Talman.

Prijs volpension:
€ 288,- tweepersoonskamer Brêge,
€ 272,- tweepersoonskamer Roefke,
€ 250,- slaapzaal Roefke.

Bij eenpersoonsgebruik geldt een toeslag van 20,- per dag.


Ierske en Skotse lieten sjonge
Ierlân en Skotlân hawwe in rike liet-tradysje. Oer bloedige histoarje, ferlerne leafdes, skelmske streken of moaie natuer. Betsjoenende meldijen, dreamerige akkoarden, weemoedige ferhalen, prachtige ballades. Wy leare de lieten fan it gehoar ôf, tekst of blêdmuzyk. Wy sjonge se mearstemmich, yn ferskate besettingen. Genietsje!
Foar dizze wurkwinkel is wat koarûnderfining winske en toanfêstheid in betingst. En bist in bytsje handich op in ynstrumint? Meinimme!
In wykein fol entûsjaste sjongwille ûnder lieding fan Jildou Talman.

Priis folpension:
€ 288,- twapersoanskeamer Brêge,
€ 272,- twapersoanskeamer Roefke,
€ 250,- sliepseal Roefke.
Alinne: € 20 ekstra betelling per dei.

DarkSky WaddenWerelderfgoed

Werelderfgoed Waddenzee: Een uniek gebied, met bijzondere natuur en nog echte duisternis. Je ziet niet altijd alles, veel zit verborgen in de bodem van de Waddenzee. Daar kun je prima op lopen bij laagwater.
De donkere nacht, die echte duisternis speelt ook een grote rol voor de biodiversiteit. Lichtvervuiling neemt wereldwijd nog steeds toe en daar ondervinden steeds meer dieren (en ook wij mensen) hinder van. Trekvogels raken van slag, het voortplantingsritme van dieren raakt ontregeld. Duisternis doet er toe! Niet in de laatste plaats om van te genieten, denk aan de uitgestrekte sterrenhemel en het turen naar vallende sterren en planeten.

Programma
Tijdens dit bijzondere weekend op Terschelling maken we kennis met de eigenaardigheden van Werelderfgoed Waddenzee en gaan in de randen van de dag én in het donker op pad. Met niet zomaar iemand, Govert Schilling, bekend wetenschapsjournalist én sterrenkundige, geeft op zijn eigen wijze uitleg over de sterrenhemel.
Renate de Backere van de Waddenvereniging verzorgt de Werelderfgoed-informatie en neemt je in alle vroegte mee op het wad en kwelder.
Vogelkenner Arie Ouwerkerk leert je meer over de wadden als vogelparadijs.

Dit weekend wordt georganiseerd door de Folkshegeskoalle, in samenwerking met de Waddenvereniging.

Prijzen op basis van volledig verzorgd weekend, inclusief maaltijden en excursies.

Bregekamer, 2-persoons gebruik € 375,-
Bregekamer 1-persoons gebruik € 415,-
Roefkekamer 2-persoons gebruik € 355,-
Roefkekamer 1-persoons gebruik € 395,-
Slaapzaal 2 persoons-gebruik € 345,-
Slaapzaal 1-persoons gebruik € 385,-

Opgave via onderstaand formulier.

Kom en Sjong-wykein

Fleurich en mearstemmich meisjonge? Dat kin op it Kom en Sjong-wykein. It ynstudearjen fan de lieten en it gesellich by elkoar wêze geane hân yn hân. Ek is der tiid om fan it eilân te genietsjen. Op freedtejûn is der foar de leafhawwers in nachtkuier, en op de sneontemiddei is der tiid om it eilân oer te gean. Dielnimmers dy’t in ynstrumint bespylje, binne fan herte útnûge om harren ynstrumint mei te nimmen. It wurdt fêst wer in hiel moai wykein!

Priis folpension:
€ 288,- twapersoanskeamer Brêge,
€ 272,- twapersoanskeamer Roefke,
€ 250,- sliepseal Roefke


OanmeldformulierFleurig en meerstemmig meezingen? Dat kan op het Kom en Sjong-weekend. Het instuderen van de liederen en het gezellig bij elkaar zijn gaan hand in hand. Ook is er tijd om van het prachtige eiland te genieten.
Op vrijdagavond is er voor de liefhebbers een wandeling en op zaterdagmiddag kan ieder op eigen manier het eiland verkennen.
Deelnemers die een instrument bespelen, zijn van harte uitgenodigd om hun instrument mee te nemen.
De voertaal is Fries. Het is een populair weekend dus geef je snel op!

Prijzen: Roefkezaal 250,-
Roefkekamer 272,-
Bregekamer 288,-

Bij alleengebruik geldt een toeslag van 20,- per dag.

Vogels in het najaar / Fûgels yn de hjerst

In het najaar kun je op Terschelling volop genieten van de vogeltrek. Op het wad worden nu de grootste aantallen steltlopers gezien en in dit weekend brengen we veel tijd door met deze sierlijke vogels. Tussen de scholeksters en rosse grutto’s gaan we op zoek naar de groenpootruiters, krombekstrandlopers en misschien komen we wel de grauwe franjepoot tegen die een groot deel van zijn leven zwemmend doorbrengt. Rennende drieteenstrandlopers zien we langs de branding en wie weet komen we de jan-van-gent tegen.
Voor de beginnende en al wat gevorderde vogelaar een heerlijk weekend Terschelling.

Volg Arie Ouwerkerk op Facebook voor veel prachtige vogelfoto’s op Terschelling en laat je vast inspireren voor dit weekeinde.
Bij deelname aan dit weekeinde is een fiets noodzakelijk. Bij inschrijving ontvangt u een kortingscode voor fietshuur.

Prijzen volpension:
– bed op slaapzaal in Roefke: € 250,-
– tweepersoonskamer Roefke: € 272,-
– tweepersoonskamer Plakken: € 288,-

Voor eenpersoonskamer geldt een toeslag van 20 euro per nacht.
Informatie en opgeven via onderstaand formulier. Bij deelname aan dit weekeinde is een fiets noodzakelijk. Bij inschrijving ontvangt u een kortingscode voor fietshuur.


Fûgels yn de hjerst
Yn it begjin fan de hjerst kinst op Skylge al folop genietsje fan de fûgeltrek. Op It Waad wurde de grutste tallen steltrinners oantroffen en yn dit wykein sille we in soad tiid besteegje oan it werkennen fan dizze sierlike fûgels. Tusken de strânljippen en rosse skriezen sykje we nei de grienskonk, reade gril en miskien komme wy wol de grauwe franjepoat tsjin dy’t in grut part fan syn libben swimmend trochbringt.
Dravende trijeteannige strânrinners sjogge wy lâns de brâning en wa wit komme wy de gint tsjin. Foar de begjinnende en al wat mear betûfte fûgeler in hearlik wykein Skylge
Folgje Arie Ouwerkerk op syn Facebookside foar prachtige fûgelfoto’s op Skylge.

Priis folpension:
€ 288,- twapersoanskeamer Plakken
€ 272,- twapersoanskeamer Roefke
€ 250,- sliepseal Roefke

In fyts is nedich. As jo registrearje, krije jo in koartingskoade foar fytsferhier.

Oanmeldformulier