Zajednica dans

Het Zajednica dansweekend op Terschelling. Van 16 – 18 september 2022 gaan wij weer Internationaal dansen op  de Folkshegeskoalle. Alweer de 16e keer!
Zajednica betekent “beweging”. Deze Joegoslavische naam is gekozen omdat de meeste dansen in de eerste instantie uit Joegoslavië afkomstig waren. Zajednica betekende een revolutie op het gebied van de internationale volksdans. De meeste mensen dachten ook toen: volksdansen doe je op geitenharen sokken en op klompen maar bij Zajednica tref je aantrekkelijke internationale dansen, zowel in muziek als in bewegingen uitdagender dan de traditionele West-Europese dans.

Kom Zajednica (her)ontdekken op Terschelling!
Van 16 – 18 september 2022 organiseert Zajednica weer een heerlijk gezellig dansweekend op de Folkshegeskoalle. Zin om als al wat ervaren danser mee te gaan?
www.zajednica.nl / info@zajednica.nl

Mandala tekenen en sacrale dans – VOL

“Laat mij vol-ledig zijn”
In de cirkel, in het Sanskriet Mandala genoemd, kunnen we ons zelf en de ander tekenend en dansend ontmoeten. Symboliek is in beide vormen van groot belang.
Sacrale dans is een meditatieve vorm van dansen waarbij gebruik wordt gemaakt van klassieke, religieuze, eigentijdse en folklore muziek. De oeroude danspatronen bieden afwisselend inkeer en ontmoeting. Bij het tekenen besteden we aandacht aan de gevoelsmandala.

De cursus staat onder leiding van docente Geertje Hozee. Danservaring is niet vereist, evenmin als tekenervaring. Het gaat om de persoonlijke beleving en de bereidheid een blik te werpen in je binnenwereld.

Prijzen op basis van volpension
Tweepersoonskamer  €578,-
Vraag naar de mogelijkheden voor eenpersoons gebruik. Dan is de prijs 658,-

De Folkshegeskoalle van Terschelling is nog de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand van Terschelling volg je door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension. -> Kijk hier voor het volledige programma.Mandala tekenje & Sakrale dûns

Yn de sirkel, yn it Sanskryt Mandala neamd, kinne wy ússels en de oare tekenjend en dûnsjend moetsje. Symbolyk is yn beide foarmen fan grut belang. Sakrale dûns is in meditative foarm fan dûnsjen dêr’t gebrûk makke wurdt fan klassike, religieuze, eigentiidske en folklore muzyk. De oerâlde dûnspatroanen biede ôfwikseljend ynkear en moeting. By it tekenjen besteegje wy oandacht oan de gefoelsmandala.
Dûnsûnderfining is net fereaske, krekt likemin as tekenûnderfining. It giet om de persoanlike belibbing en de reewillichheid om iepen te stean foar de wrâld yn dysels.

Priis folpension:
€ 558,- twapersoanskeamer Brêge

Foar keamers op basis op ienpersoans gebrûk jildt in taslach fan 18 euro per nacht, freegje dernei by jo ynskriuwing.

De Folkshegeskoalle fan Skylge is de iennige folkshegeskoalle fan Nederlân. Op dat prachtige plak yn de bosk by it strân fan Skylge binne it hiele jier troch ynspirearjende kursussen op it mêd fan besinning, natuer, kultuer en kreativiteit. Dy kursussen binne folslein fersoarge op basis fan folpensjon. -> Sjoch hjir foar it folsleine programma.

Latifa, de reis van je leven

Fluister je naam in de wind.
Zing in de duinen jouw zielelied.
Geef aan de zee wat jou niet meer dient.

Ga je met ons mee naar Terschelling? Een midweek rond de Latifa, een eeuwenoude soefi-tekst. Deze retraite is een geschenk aan jezelf: na afloop voel je je bekrachtigd en vol levenslust.
Alle ingrediënten voor een paar bijzondere dagen zijn aanwezig: een mooie locatie, de schitterende natuur van Terschelling, een groep fijne mensen en een prachtig programma. Je gaat ervaren hoe de 7 ‘verfijningen’ van de Latifa in jouw leven verweven zijn en hoe ze je leiden naar het hart van je bestaan.

Ik besta
Ik verlang
Ik hoop
Ik geloof en vertrouw
Ik laat los
Ik heb lief
Ik ben bereid

Het strand, de zee, de wind, de zon, de bossen en de duinen zullen deze dagen voor ons een bron van inspiratie zijn. We creëren met meditatie, dans, stembevrijding, zang, harpmuziek en de elementen een bedding waarin je gaat bewegen – naar binnen en naar buiten, letterlijk en figuurlijk. Bezinning, ontspanning, warmte, lichtheid en plezier staan hierbij centraal.

Deze Latifa retraite brengt je dicht bij jezelf. Je omarmt wie jij bent en hoe jouw leven zich ontvouwt. Dit is de beweging van thuiskomen en rusten in Zijn. Wees welkom zoals je bent!

Daniëlle van Driel, Nina Wevers en Yvonne Scheepsma zijn zeer ervaren en bezield om je hierbij te inspireren en begeleiden.
Kijk voor meer informatie over ons, de Latifa en deze retraite op onze websites:

Daniëlle van Driel – harpiste & haptotherapeut – www.danielleuriel.nl
Nina Wevers – biodanza facilitator & danscoach – www.consciousmoves.nl
Yvonne Scheepsma – haptotherapeut & stembevrijder – www.haptotherapie-apeldoorn.nl

De groep zal bestaan uit maximaal 15 deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Dit kan bij Nina: nina@consciousmoves.nl | 06-29252929. Bij haar kun je ook terecht voor vragen.

Prijs: € 575,- (o.b.v. volpension en 2p-kamer) bij boeking voor 1 september 2022; daarna € 625,-
Toeslag 1p-kamer (indien beschikbaar): € 60,-

Data: 16 t/m 19 oktober 2022. We ontvangen jullie op zondag om 15 uur en ronden af op woensdag om 13 uur.

Naar de top, en terug

NAAR DE TOP, EN TERUG‘, is een uitgebreide midweek met dans, yoga, meditatie, schrijven en wandelen.
Van zondag 31 juli tot vrijdag 5 augustus.

Het naar de top gaan en de top bereiken is vaak een intense en vervullende ervaring. Het stellen van een doel, het overwinnen van obstakels, het volhouden en als het lukt het weidse uitzicht vanaf de top, en de inzichten die je wellicht krijgt. Heel mooi!
En… wat doe je daarna? Wat neem je mee naar beneden? Welke (levens)fase volgt daarna? Zijn er rijkdommen om straks uit te delen aan anderen?

Dit thema zal onze richtlijn zijn tijdens de dagen met elkaar. Ongetwijfeld staat wandelen in de duinen op het programma. Naast dans, yoga en wandelen creëren we rustmomenten met pen, potlood en papier voor het vinden van eigen woorden, beelden en kleuren.

Begeleiding:
Judith van Wakeren, docent Sacred Dance, 035-6563772, info@dansinorewoet.nl
Karina van Lieshout, docent Iyengar-yoga, www.iyengaryogautrecht.nl

Wanneer? Van 31 juli tot 5 augustus
Inschrijving direct bij de organisatoren via: www.dansinorewoet.nl

De Folkshegeskoalle van Terschelling is nog de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand van Terschelling volg je door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension.
-> Kijk hier voor het volledige programma.