Latifa Retraite – Reis naar het hart van je bestaan

Fluister je naam in de wind.
Zing in de duinen jouw zielelied.
Geef aan de zee wat jou niet meer dient.

 

Ga je met ons mee naar Terschelling? 

 

Een midweek waarin de Latifa, een mystieke soefi-tekst, centraal staat. De Latifa is een bestaansmeditatie die al vele eeuwen de harten van mensen raakt en die ook over jóuw leven gaat.

 

Uit ervaring – we organiseren dit voor de 5e keer – kunnen we je beloven dat deze retraite een geschenk aan jezelf is: vier heerlijke lentedagen op een wonderschoon eiland – om te ontspannen, op te laden en jezelf helemaal vrij te geven. Na afloop voel je je bekrachtigd en vol levenslust.

 

Alle ingrediënten voor een paar bijzondere dagen zijn aanwezig: een mooie locatie, schitterende natuur, een groep fijne mensen en een prachtig programma. Je gaat ervaren hoe de 7 ‘verfijningen’ van de Latifa in jouw leven verweven zijn en hoe ze je leiden naar het hart van je bestaan.

 

Ik besta
Ik verlang
Ik hoop
Ik geloof en vertrouw
Ik laat los
Ik heb lief
Ik ben bereid

 

Het strand, de zee, de wind, de zon, de bossen en de duinen zullen deze dagen voor ons een bron van inspiratie zijn. We creëren met meditatie, dans, stembevrijding, zang, harpmuziek en de elementen een bedding waarin je gaat bewegen – naar binnen en naar buiten, letterlijk en figuurlijk. Bezinning, rust, ontspanning, warmte, lichtheid en plezier staan hierbij centraal.

Deze Latifa retraite brengt je dicht bij jezelf. Je omarmt wie jij bent en hoe jouw leven zich ontvouwt. Dit is de beweging van thuiskomen en rusten in Zijn. Wees welkom zoals je bent!

 

Nina Wevers, Daniëlle van Driel en Yvonne Scheepsma zijn zeer ervaren en bezield om je hierbij te inspireren en begeleiden. Kijk voor meer informatie over ons, de Latifa en deze retraite op onze websites:

 

Nina Wevers – conscious dance facilitator & danscoach – www.consciousmoves.nl
Daniëlle van Driel – harpiste & haptotherapeut – www.danielleuriel.nl
Yvonne Scheepsma – stembevrijder & haptotherapeut – www.yvonnescheepsma.nl

 

De retraite is voor zowel vrouwen als mannen, en de groep zal bestaan uit maximaal 15 deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Dit kan bij Nina. Bij haar kun je ook terecht voor vragen. Dit kan via www.consciousmoves.nl/contact

 

Prijs: € 625,- (o.b.v. volpension en 2p-kamer) vóór 15 februari 2024, ​daarna € 675,-
Toeslag 1p-kamer (indien beschikbaar): € 60,-

(boekingsvoorwaarden van toepassing)

 

Data: 21 t/m 24 mei 2024. We ontvangen jullie dinsdag om 15 uur en eindigen vrijdag om 13 uur.

 

 

 

 

 

Workshop Mandala tekenen en sacrale dans IS VOL

De cursus IS VOL.

“Ik en ……Het Licht

In de cirkel, in het Sanskriet Mandala genoemd, kunnen we ons zelf en de ander tekenend en dansend ontmoeten. Symboliek is in beide vormen van groot belang.
Sacrale dans is een meditatieve vorm van dansen waarbij gebruik wordt gemaakt van klassieke, religieuze, eigentijdse en folklore muziek. De oeroude danspatronen bieden afwisselend inkeer en ontmoeting. Bij het tekenen besteden we aandacht aan de gevoelsmandala.

De cursus staat onder leiding van docente Geertje Hozee. Danservaring is niet vereist, evenmin als tekenervaring. Het gaat om de persoonlijke beleving en de bereidheid een blik te werpen in je binnenwereld.

Prijzen 2024 op basis van volpension
Tweepersoonskamer  € 623
Vraag naar de mogelijkheden voor eenpersoons gebruik. Dan is de prijs € 701

De Folkshegeskoalle van Terschelling is nog de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand van Terschelling volg je door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension. -> Kijk hier voor het volledige programma.

Dans en Yoga: ‘De Prikkels de baas?’

‘DE PRIKKELS DE BAAS?’

Een hele week (of korter) met dans, yoga, meditatie, tekenen en wandelen. Van zondag 11 augustus tot zondag 18 augustus. Als je wilt kun je ook een driedaagse of een vierdaagse komen. Ook deze zomer bieden Karina en Judith de mogelijkheid om een vakantieprogramma (of: een rustiger programma) met alleen dans, of alleen yoga, te doen.

Hoe gaan we om met de voortdurende stroom van prikkels uit de buitenwereld?Nieuws over oorlogen en rampen in verre landen, indringende films of enerverende praatprogramma’s tot laat in de avond, te harde stemmen en muziek in winkels en restaurants, onze telefoon op tafel; waar zit de uitknop?Behalve prikkels van buitenaf zijn er ook steeds interne prikkels die onze aandacht vragen. Onze ziekten, pijn en andere fysieke of emotionele beproevingen, onze zorgen om geliefden en vrienden; hoe kalmeren we onszelf?

Er is steeds meer bekend over de werking van het zenuwstelsel. Hoe we reageren op daadwerkelijk gevaar en dreiging: vechten, vluchten, bevriezen, onze oer-reacties.Maar ook hoe alledaagse situaties die we als onveilig ervaren langdurige stress en angst kunnen geven.

Hoe kunnen we zorgen voor meer gemoedsrust?

Yoga helpt om de aandacht naar binnen te brengen, stil te worden, en een betere balans te zoeken tussen inspanning en ontspanning.In dans krijgt wat er in je hart leeft de ruimte om gezien, gehoord en gedeeld te worden. Speels, creatief, verbindend met anderen. Dit werk is geen navelstaren. Je oefent en leert om niet steeds direct te reageren, waardoor je immers vaak in conflict of strijd belandt. Met meer rust en innerlijke vrede kun je een weloverwogen respons geven op wat zich aandient. Je ontspanning en inspiratie delen zich mee aan de mensen om je heen. Zo kun je bijdragen aan de kwaliteit van je naaste omgeving.

Dit thema zal onze richtlijn zijn tijdens de dagen met elkaar.

Naast dans, yoga en wandelen creëren we rustmomenten met pen, potlood en papier voor het vinden van eigen woorden, beelden en kleuren.

Meer informatie 

Deze cursus wordt gegeven door Judith van Wakeren en Karina van Lieshout. Zie ook: www.iyengaryogautrecht.nl

Opgave

Judith van Wakeren, docent Sacred Dance, telefoon 035-6563772 (info@dansinorewoet.nl)

Karina van Lieshout (check voor meer informatie de website), docent Iyengar-yoga (karina@iyengaryogautrecht.nl)

 

De Folkshegeskoalle van Terschelling is nog de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand van Terschelling volg je door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension.
-> Kijk hier voor het volledige programma.