Ongerept Terschelling

Een heerlijk wandelweekend door de ongerepte natuur van Terschelling.
Ervaar het echte najaarsgevoel van een Waddeneiland. Tijdens de wandelingen bezoeken we diverse gebieden op het eiland:
Op 1 dag gaan we naar de oostpunt met het Amelandergat ende naastgelegen Koffijbonenplaat, waar vaak zeehonden liggen. Een tocht over het strand met de talrijke zeevogels, via Cupido’s Polder en de Boschplaat terug naar het Hoornse bos. In totaal ongeveer 17 kilometer. Na het diner is er een presentatie over de natuur van Terschelling het jaar rond.
Op de andere dag lopen we rond de 14 kilometer. Als het niet te nat is gaan we over de Noordsvaarder op de westelijke punt, het meest dynamische duingebied van Terschelling, met kans op groepen kanoeten en tureluurs. Als west te nat is kiezen we een nieuwe route vanaf het Hoornse bos.
De begeleiding is in handen van vogelaar, fotograaf en eilandkenner Arie Ouwerkerk.

Prijs volpension, inclusief bagagevervoer op zondag, excl. 1-persoonstoeslag (€ 20,- pppd):
€ 288,- tweepersoonskamer Brêge,
€ 272,- tweepersoonskamer Roefke,
€ 250,- slaapzaal Roefke

DarkSky WaddenWerelderfgoed

Werelderfgoed Waddenzee: Een uniek gebied, met bijzondere natuur en nog echte duisternis. Je ziet niet altijd alles, veel zit verborgen in de bodem van de Waddenzee. Daar kun je prima op lopen bij laagwater.
De donkere nacht, die echte duisternis speelt ook een grote rol voor de biodiversiteit. Lichtvervuiling neemt wereldwijd nog steeds toe en daar ondervinden steeds meer dieren (en ook wij mensen) hinder van. Trekvogels raken van slag, het voortplantingsritme van dieren raakt ontregeld. Duisternis doet er toe! Niet in de laatste plaats om van te genieten, denk aan de uitgestrekte sterrenhemel en het turen naar vallende sterren en planeten.

Programma
Tijdens dit bijzondere weekend op Terschelling maken we kennis met de eigenaardigheden van Werelderfgoed Waddenzee en gaan in de randen van de dag én in het donker op pad. Met niet zomaar iemand, Govert Schilling, bekend wetenschapsjournalist én sterrenkundige, geeft op zijn eigen wijze uitleg over de sterrenhemel.
Renate de Backere van de Waddenvereniging verzorgt de Werelderfgoed-informatie en neemt je in alle vroegte mee op het wad en kwelder.
Vogelkenner Arie Ouwerkerk leert je meer over de wadden als vogelparadijs.

Dit weekend wordt georganiseerd door de Folkshegeskoalle, in samenwerking met de Waddenvereniging.

Prijzen op basis van volledig verzorgd weekend, inclusief maaltijden en excursies.

Bregekamer, 2-persoons gebruik € 375,-
Bregekamer 1-persoons gebruik € 415,-
Roefkekamer 2-persoons gebruik € 355,-
Roefkekamer 1-persoons gebruik € 395,-
Slaapzaal 2 persoons-gebruik € 345,-
Slaapzaal 1-persoons gebruik € 385,-

Opgave via onderstaand formulier.

Wandelretraite, wandel naar jezelf

Een midweek om tot rust te komen, maar ook om uit te waaien, tijd te nemen voor jezelf. We wandelen dagelijks (veelal in stilte) op verschillende plekken op het eiland; door bos, duin en over het strand. Lichaamsoefeningen (yoga, stretching, ontspanning) en meditatie worden aangeboden. Er wordt iedere dag 8 tot 10 kilometer gewandeld.
Een heerlijke relax-midweek op een schitterend eiland met wuivend helmgras, bruisende zee en prachtige stranden. Niets is verplicht.

De dagelijkse meditaties en wandelingen in de schitterende natuur van Terschelling brengen je helemaal in het ‘hier en nu’.

  • Je wordt je (weer) bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet, waar jij op uit bent.
  • Je ontvangt een introductie in Tibetaans boeddhisme.
  • Het programma, instructies bij de meditatie en eventueel een persoonlijke gesprek geven je praktische handvatten die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven. Het brengt je verder in situaties waar je nu stopt of weerstand ervaart.
  • Er wordt gezond en vegetarisch voor ons gekookt. En er is ook tijd om helemaal ‘niets te doen’, een boek te lezen, enz.

Deze retraite wordt georganiseerd door An Paridaen en Gerard Beltman van WandelnaarJezelf.
Voor meer informatie en opgave kun je hier naar de website of mail

 

yoga wandelen terschelling

Yogawandel4daagse

Wandel naar jezelf

Een paar heerlijke dagen om tot rust te komen en kwaliteit-tijd voor jezelf te nemen. Het eiland Terschelling biedt hiervoor een fantastische omgeving.

Het yogawandeltraject op het schitterende eiland Terschelling is voor iedereen die zin heeft in een actieve en ontspannende tijd.  Yin & yang yoga sessies, lekker uitwaaien en wandelen op de prachtige stranden, maar ook genieten van de rust en ruimte, een massage of cranio sessie en natuurlijk het heerlijke eten! Het thema deze dagen is “niets hoeft, alles mag”.

Elke dag is er een programma met een wandeling van 8 a 10 kilometer door bos, over duin en strand. Daarnaast doen we lichaamsoefeningen zoals yoga en stretching en beoefenen we meditatie.
Deze retraite is een mooie mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn, maar ook vol gezelligheid en plezier op een fantastische plek in het bos bij zee en strand.

Wat biedt deze retraite op Terschelling:

  • De dagelijkse meditaties, yoga en wandelingen in de schitterende natuur van Terschelling brengen je aandacht helemaal in het ‘hier en nu’
  • Je komt helemaal tot rust
  • Je wordt je (weer) bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet, waar jij op uit bent
  • Je ontvangt een introductie in Tibetaans boeddhisme
  • Het programma, instructies bij de meditatie en een eventueel persoonlijke gesprek geven je praktische handvatten die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven. Het brengt je verder in situaties waar je nu stopt of weerstand ervaart.

Wie
Mieke Nakken geeft al tientallen jaren inspirerende yoga/wandelretraites in binnen en buitenland. Terschelling is een van haar thuisbases. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving of mail info@miekenakken.nl

De Folkshegeskoalle van Terschelling is de enige volkshogeschool van Nederland. Op deze prachtige plek in het bos bij het strand van Terschelling volg je door het jaar heen inspirerende cursussen op het gebied van bezinning, natuur, cultuur en creativiteit. De cursussen zijn geheel verzorgd, op basis van volpension. -> Kijk hier voor het volledige programma.

Vogels in het najaar / Fûgels yn de hjerst

In het najaar kun je op Terschelling volop genieten van de vogeltrek. Op het wad worden nu de grootste aantallen steltlopers gezien en in dit weekend brengen we veel tijd door met deze sierlijke vogels. Tussen de scholeksters en rosse grutto’s gaan we op zoek naar de groenpootruiters, krombekstrandlopers en misschien komen we wel de grauwe franjepoot tegen die een groot deel van zijn leven zwemmend doorbrengt. Rennende drieteenstrandlopers zien we langs de branding en wie weet komen we de jan-van-gent tegen.
Voor de beginnende en al wat gevorderde vogelaar een heerlijk weekend Terschelling.

Volg Arie Ouwerkerk op Facebook voor veel prachtige vogelfoto’s op Terschelling en laat je vast inspireren voor dit weekeinde.
Bij deelname aan dit weekeinde is een fiets noodzakelijk. Bij inschrijving ontvangt u een kortingscode voor fietshuur.

Prijzen volpension:
– bed op slaapzaal in Roefke: € 250,-
– tweepersoonskamer Roefke: € 272,-
– tweepersoonskamer Plakken: € 288,-

Voor eenpersoonskamer geldt een toeslag van 20 euro per nacht.
Informatie en opgeven via onderstaand formulier. Bij deelname aan dit weekeinde is een fiets noodzakelijk. Bij inschrijving ontvangt u een kortingscode voor fietshuur.


Fûgels yn de hjerst
Yn it begjin fan de hjerst kinst op Skylge al folop genietsje fan de fûgeltrek. Op It Waad wurde de grutste tallen steltrinners oantroffen en yn dit wykein sille we in soad tiid besteegje oan it werkennen fan dizze sierlike fûgels. Tusken de strânljippen en rosse skriezen sykje we nei de grienskonk, reade gril en miskien komme wy wol de grauwe franjepoat tsjin dy’t in grut part fan syn libben swimmend trochbringt.
Dravende trijeteannige strânrinners sjogge wy lâns de brâning en wa wit komme wy de gint tsjin. Foar de begjinnende en al wat mear betûfte fûgeler in hearlik wykein Skylge
Folgje Arie Ouwerkerk op syn Facebookside foar prachtige fûgelfoto’s op Skylge.

Priis folpension:
€ 288,- twapersoanskeamer Plakken
€ 272,- twapersoanskeamer Roefke
€ 250,- sliepseal Roefke

In fyts is nedich. As jo registrearje, krije jo in koartingskoade foar fytsferhier.

Oanmeldformulier