Latifa Retraite – Reis naar het hart van je bestaan

Fluister je naam in de wind.
Zing in de duinen jouw zielelied.
Geef aan de zee wat jou niet meer dient.

 

Ga je met ons mee naar Terschelling? 

 

Een midweek waarin de Latifa, een mystieke soefi-tekst, centraal staat. De Latifa is een bestaansmeditatie die al vele eeuwen de harten van mensen raakt en die ook over jóuw leven gaat.

 

Uit ervaring – we organiseren dit voor de 5e keer – kunnen we je beloven dat deze retraite een geschenk aan jezelf is: vier heerlijke lentedagen op een wonderschoon eiland – om te ontspannen, op te laden en jezelf helemaal vrij te geven. Na afloop voel je je bekrachtigd en vol levenslust.

 

Alle ingrediënten voor een paar bijzondere dagen zijn aanwezig: een mooie locatie, schitterende natuur, een groep fijne mensen en een prachtig programma. Je gaat ervaren hoe de 7 ‘verfijningen’ van de Latifa in jouw leven verweven zijn en hoe ze je leiden naar het hart van je bestaan.

 

Ik besta
Ik verlang
Ik hoop
Ik geloof en vertrouw
Ik laat los
Ik heb lief
Ik ben bereid

 

Het strand, de zee, de wind, de zon, de bossen en de duinen zullen deze dagen voor ons een bron van inspiratie zijn. We creëren met meditatie, dans, stembevrijding, zang, harpmuziek en de elementen een bedding waarin je gaat bewegen – naar binnen en naar buiten, letterlijk en figuurlijk. Bezinning, rust, ontspanning, warmte, lichtheid en plezier staan hierbij centraal.

Deze Latifa retraite brengt je dicht bij jezelf. Je omarmt wie jij bent en hoe jouw leven zich ontvouwt. Dit is de beweging van thuiskomen en rusten in Zijn. Wees welkom zoals je bent!

 

Nina Wevers, Daniëlle van Driel en Yvonne Scheepsma zijn zeer ervaren en bezield om je hierbij te inspireren en begeleiden. Kijk voor meer informatie over ons, de Latifa en deze retraite op onze websites:

 

Nina Wevers – conscious dance facilitator & danscoach – www.consciousmoves.nl
Daniëlle van Driel – harpiste & haptotherapeut – www.danielleuriel.nl
Yvonne Scheepsma – stembevrijder & haptotherapeut – www.yvonnescheepsma.nl

 

De retraite is voor zowel vrouwen als mannen, en de groep zal bestaan uit maximaal 15 deelnemers. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Dit kan bij Nina. Bij haar kun je ook terecht voor vragen. Dit kan via www.consciousmoves.nl/contact

 

Prijs: € 625,- (o.b.v. volpension en 2p-kamer) vóór 15 februari 2024, ​daarna € 675,-
Toeslag 1p-kamer (indien beschikbaar): € 60,-

(boekingsvoorwaarden van toepassing)

 

Data: 21 t/m 24 mei 2024. We ontvangen jullie dinsdag om 15 uur en eindigen vrijdag om 13 uur.

 

 

 

 

 

Ierse en Schotse liederen – Ierske en Skotse lieten

Met een groep van circa 35 zangers en zangeressen gaan we een weekend enerverend koorzingen. Tussendoor zal er ook tijd zijn om lekker even uit te waaien op dit prachtige eiland. We zingen muziek van verschillende moeilijkheidsgraden, één- of meerstemmig uitgevoerd. We leren de muziek aan vanaf tekst, bladmuziek of op het gehoor.

Ierland en Schotland hebben een rijke liedtraditie. Over bloedige historie, natuurschoon, schelmse streken en verloren liefdes. Betoverende melodieën, dromerige akkoorden, weemoedige verhalen, prachtige ballades. We leren ze aan vanuit het gehoor, van tekst of bladmuziek. We zingen ze meerstemmig, in verschillende bezettingen. Genieten! Voor deze workshop is enige koorervaring gewenst, en is toonvastheid een voorwaarde.

Docent
Jildou Talman (1964) is koordirigent, componist/arrangeur en organisator. Ze woont en werkt in Leeuwarden, waar ze diverse cursussen verzorgt en koren leidt zoals kinder-, puber-, wereldmuziek-, kerst-, en seniorenkoor. Die koren treden regelmatig op, of doen mee aan bijzondere projecten.

En ben je een beetje handig op een instrument? Neem mee!
Een weekend vol enerverend zangplezier onder leiding van Jildou Talman.

Prijs volpension 2024:
€ 308,- tweepersoonskamer Brêge
€ 292,- tweepersoonskamer Roefke
€ 270,- slaapzaal Roefke

Bij eenpersoonsgebruik geldt een toeslag van €20,- per dag.


Ierske en Skotse lieten sjonge
Ierlân en Skotlân hawwe in rike liet-tradysje. Oer bloedige histoarje, ferlerne leafdes, skelmske streken of moaie natuer. Betsjoenende meldijen, dreamerige akkoarden, weemoedige ferhalen, prachtige ballades. Wy leare de lieten fan it gehoar ôf, tekst of blêdmuzyk. Wy sjonge se mearstemmich, yn ferskate besettingen. Genietsje!
Foar dizze wurkwinkel is wat koarûnderfining winske en toanfêstheid in betingst. En bist in bytsje handich op in ynstrumint? Meinimme!
In wykein fol entûsjaste sjongwille ûnder lieding fan Jildou Talman.

Priis folpension 2024:
€ 308,- twapersoanskeamer Brêge,
€ 292,- twapersoanskeamer Roefke,
€ 270,- sliepseal Roefke.
Alinne: € 20 ekstra betelling per dei.

Kom en Sjong Weekend

Fleurich en mearstemmich meisjonge? Dat kin op it Kom en Sjong-wykein. It ynstudearjen fan de lieten en it gesellich by elkoar wêze geane hân yn hân. Ek is der tiid om fan it eilân te genietsjen. Op freedtejûn is der foar de leafhawwers in nachtkuier, en op de sneontemiddei is der tiid om it eilân oer te gean. Dielnimmers dy’t in ynstrumint bespylje, binne fan herte útnûge om harren ynstrumint mei te nimmen. It wurdt fêst wer in hiel moai wykein!

Priis folpension 2024:
€ 308,- twapersoanskeamer Brêge,
€ 292,- twapersoanskeamer Roefke,
€ 270,- sliepseal Roefke


OanmeldformulierFleurig en meerstemmig meezingen? Dat kan op het Kom en Sjong-weekend. Het instuderen van de liederen en het gezellig bij elkaar zijn gaan hand in hand. Ook is er tijd om van het prachtige eiland te genieten.
Op vrijdagavond is er voor de liefhebbers een wandeling en op zaterdagmiddag kan ieder op eigen manier het eiland verkennen.
Deelnemers die een instrument bespelen, zijn van harte uitgenodigd om hun instrument mee te nemen.
De voertaal is Fries. Het is een populair weekend dus geef je snel op!

Prijzen volpension 2024:

Roefkezaal 270,-
Roefkekamer 292,-
Bregekamer 308,-

Bij alleengebruik geldt een toeslag van 20,- per dag.