Duurzaamheid en MVO

Duurzaamheid, MVO en ecotoerisme op de Folkshegeskoalle

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en ecotoerisme zijn begrippen die hand in hand gaan op de Folkshegeskoalle. Wij staan voor kleinschalig toerisme met respect voor de omgeving en het milieu.

We vinden het belangrijk dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van onze prachtige natuur en omgeving. Daarom proberen we onze organisatie steeds ‘groener’ te maken. Daarnaast stimuleren we met onze activiteiten de plaatselijke economie. Om deze redenen voldoen we sinds 2010 aan het milieukeurmerk voor het Europees Centrum voor Eco en Agro Toersime, het ECEAT.

Keurmerk

In het ECEAT  is een tiental milieukeurmerken verenigd. de aangesloten accommodaties staan in de ‘Groene Vakantiegids‘. Belangrijk doel van ECEAT is dat in Europese toeristische gebieden het milieu, de natuur, het landschap en de traditionele cultuur beschermd worden. De Folkshegeskoalle draagt hier graag aan bij. Wij doen dat onder ander door:

Deze lijst is niet volledig en we werken er steeds aan om verder te verduurzamen.

Leerbedrijf

De Folkshegeskoalle is een erkend leerbedrijf voor het MBO. In een leerbedrijf maken de leerlingen kennis met de praktijk en leren ze wat er van hen verwacht wordt. Een deskundige praktijkopleider op de Folkshegeskoalle zorgt voor de begeleiding van de leerling.