Cursus in de natuur van Terschelling

De Folkshegeskoalle ligt midden in de natuur op Terschelling en is een plek voor ontspanning, ontwikkeling en ontmoeting. Dat kan onder andere in de vorm van een cursus in de natuur. Zo leer je meer over het eiland en ook over jezelf.

Terschelling voor vogelaars

De Folkshegeskoalle ligt aan de rand van Werelderfgoed Waddenzee en in het Hoornse bos. Een betere plek om de natuur van Terschelling te verkennen is er bijna niet. Onze natuurgids en vogelaar Arie Ouwerkerk neemt je graag mee op wandelingen door het bos en op vogelexpedities. Deze vinden plaats in het voor- en najaar omdat deze seizoenen een fascinerende tijd zijn voor vogelaars. Je leert alles over vogels die hun territorium afbakenen, spot vogels die terugkeren uit Afrika en luistert naar het beroemde geluid van de nachtegaal. Vergeet niet om je camera mee te nemen!

Kom tot rust in de natuur van Terschelling

Kom jij graag naar Terschelling om te genieten van de rust van het eiland? Ga dan mee op wandelweekend waarbij je te voet de ongerepte natuur van Terschelling verkent. Voor meer bezinning is er ook een wandelretraite en een yoga- en wandelweekend. Deze retraites zijn om tot rust te komen, maar ook om uit te waaien en tijd te nemen voor jezelf. 


Over de Folkshegeskoalle

Na de Tweede Wereldoorlog schoten Volkshogescholen als paddenstoelen uit de grond in Nederland. Het waren ontmoetingsplaatsen waar mensen van alle leeftijden samenkwamen om zichzelf te ontwikkelen, hun cultuur te omarmen en hun identiteit te verkennen. Tegenwoordig is de Folkshegeskoalle Schylgeralân op Terschelling de enige overgebleven volkshogeschool in Nederland, waar mensen van diverse leeftijden samenkomen.

Onze locatie op Terschelling dient niet alleen als het toneel voor inspirerende cursussen en workshops in de natuur, maar ook als een toevluchtsoord voor vakantiegangers en als terrein voor zomerkampen voor de jeugd van Friesland. Wat onze accommodaties extra speciaal maakt, is dat ze deels zijn gebouwd op de fundamenten van de Atlantikwall, bunkers die dateren uit de Tweede Wereldoorlog.

Bij de Folkshegeskoalle geniet je altijd van een volledig verzorgd verblijf inclusief heerlijke maaltijden, bereid met lokale en biologische ingrediënten. Onze toegewijde koks zorgen met liefde voor elk gerecht, en dat proef je.