Help mee in de Putsjeploech!

Putsjeploech Folkshegeskoalle zoekt helpende handen!

Al sinds het ontstaan van vakantie- en cursuslocatie Folkshegeskoalle Schylgeralân (FHS) zijn vrijwilligers onmisbaar. Deze bijzondere plek is in 1948 opgebouwd op de bunkers in het Hoornse bos op Terschelling. Door de jaren heen hebben de vrijwilligers de locatie verder vormgegeven. Dat is nu, na 75 jaar, nog steeds zo. De Putsjeploech (klusploeg) helpt met het onderhoudswerk aan de gebouwen en het terrein. Voor die ploeg zoeken we nieuwe helpers!

De Putsjeploech bestaat uit 20 tot 25 mensen die jaarlijks in de Putsjewike (klusweek) op Terschelling komen. Er wordt dan onderhoudswerk gedaan, maar ook (ver)nieuwbouw gaan we niet uit de weg. De ploeg bestaat uit een aantal vakmensen en andere handige mannen en vrouwen die de doelstellingen van de FHS een warm hart toedragen. Doet u mee? Wij zoeken nieuwe vrijwilligers. Voelt u er iets voor om in maart een week lang mee te gaan naar Terschelling, om daar met ons te werken aan het onderhoud en gebouwen van de FHS?

Het kost u geen cent en we staan garant voor een fijne week met goed eten en allemaal gezellige mensen om u heen.

De Putsjewike wordt dit jaar gehouden van 14 t/m 18 maart, doe mee!
Het is prettig als u vakkennis heeft op het gebied van timmer -, schilder-, elektrisch -, sanitair – en/of ander werk, maar het is geen noodzaak. Als je handen maar goed staan, zeggen wij altijd. Ook paren zijn welkom en ook jongere mensen die nog volop in het werk zitten, maar wel eens een week iets anders willen doen. Want wat is er mooier dan je handen te laten wapperen op deze bijzondere plek midden in het bos te werken met een gezellige ploeg! En: u kunt meteen uw Friese taalkennis ophalen want de voertaal van de Putsjeploech is Fries. Het is dus handig als u Fries verstaat of wilt leren!
Naast het werk overdag is er natuurlijk ook ruimte voor een (avond)wandeling door het bos, de duinen of naar het strand. En, niet onbelangrijk, gezellig samenzitten met een hapje en een drankje in het Bopperom. Meer informatie over de Putsjeploech en hun werk? Bel of mail met een van de coördinatoren van de ploeg. Dat zijn: Pieter Tamminga (Metslawier), tel. 0519-241563 / 06-4742647 /pieterengeertje@gmail.com. Of Geart Bos (Scharnegoutum), tel.0515-416753 / 06-45483378 / geart.bos@gmail.com