Scholen

Schoolreis? Folkshegeskoalle, een geweldige ervaring!

Op schoolkamp naar Terschelling! Bij het strand van Hoorn op Terschelling ligt een ideale locatie: de Folkshegeskoalle Schylgeralân. Op ons terrein tussen bos en duin liggen meerdere gebouwen met in totaal 100 slaapplaatsen. Van twee- en vierpersoonskamers tot grotere slaapzalen. Voor schoolgroepen is een grote recreatiezaal en groepsruimte beschikbaar. En er is natuurlijk de ruimte van het eiland.

Speciaal voor scholen hebben wij complete arrangementen samengesteld, inclusief overnachting, maaltijden en activiteiten.

Compleet verzorgd pakket

Met onze thematische arrangementen ben je verzekerd van een ideale mix van kunst en cultuur, sport en bewegen, natuur en milieu en plezier en ontspanning op het prachtige Terschelling. De Folkshegeskoalle biedt een volledig verzorgde schoolreis, kamp of werkweek van 3, 4 of 5 dagen, inclusief overtocht, maaltijden, overnachting en activiteiten.

Natuur en milieu

Een driedaags pakket met twee leuke, educatieve programma’s van de Waddenvereniging en Staatsbosbeheer op het gebied van natuur en milieu.

Kunst en cultuur

Een driedaagse belevenis waarin de leerlingen 2 culturele programma volgen. Er is een bezoek aan het Bunkercomplex Tiger, waar je een reis door de geschiedenis maakt, en een keuze uit creatieve workshops (schilderen, toneel, zang en dans) en een bezoek aan een van de diverse musea.

Sport en bewegen

Een driedaagse sportieve en ontspannende schoolreis met keuze uit twee uitdagende programma’s, zoals een GPS fietstocht, een zeskamp, de bunkerbootcamp en onze reflectorspeurtocht. Alle activiteiten zijn direct in de buurt van de Folkshegeskoalle.

Friese taal en cultuur

Een leerzaam driedaags arrangement in het teken van onze historische Friese cultuur en taal.Programma is samengesteld met onze educatieve partners.

Vanaf €85,- per leerling!

Alle genoemde schoolreis-opties zijn mogelijk vanaf €  85,- per leerling (basisscholen), € 99,50 (voortgezet onderwijs) en €131,50 (HBO en universiteit) op basis van 2 activiteiten en twee overnachtingen (drie dagen)*, inclusief:
– overtocht
– overnachting 2 x
– ontbijt 2 x
– lunchpakket 2 x
– warme maaltijd 2 x

*Meerdere overnachtingen en programma’s mogelijk tegen meerprijs.