Scholen

Schoolreisje?

Op schoolkamp naar Terschelling! Bij het strand van Hoorn op Terschelling ligt een ideale locatie: de Folkshegeskoalle Schylgeralân. Op ons terrein tussen bos en duin liggen meerdere gebouwen met in totaal 100 slaapplaatsen. Van twee- en vierpersoonskamers tot grotere slaapzalen.
Voor schoolgroepen is een grote recreatiezaal en groepsruimte beschikbaar. En er is natuurlijk de ruimte van het eiland. Zo ben je verzekerd van een ideale mix van cultuur en natuur, beweging, plezier en ontspanning op het prachtige Terschelling. Wij denken graag mee.

 

Informatie voor Scholen

Wij vinden het altijd erg leuk als er weer een klas met scholieren op de Folkshegeskoalle komt logeren! Om dit voor de scholen nog enigszins betaalbaar te houden, hebben wij voor scholieren een speciaal tarief. De prijzen staan hieronder op een rij.

Huisregels
Om het voor de Folkshegeskoalle zelf betaalbaar en behapbaar te houden vragen wij:
– iedereen neemt zelf mee: kussenhoes, slaapzak, hoeslaken/onderlaken en eigen handdoeken. Wilt u deze liever huren? Dat kan en kost 10 euro per linnenpakket met daarin al het beddengoed en handdoeken.
– het avondeten bestaat uit een 2-gangen menu en wordt in de eigen zaal gegeten. De leerlingen/begeleiders halen zelf het ontbijt en diner op en brengen de vaat ook zelf weer terug naar de keuken.
– bij het ontbijt maakt iedereen zijn of haar eigen lunchpakket om mee op pad te nemen.
– na 23.00 uur wordt er geen lawaai meer gemaakt. Wij hebben op het terrein ook andere gasten te logeren. Die komen hier vaak voor hun rust. De combinatie scholen en rustzoekers is natuurlijk een hele uitdaging maar wij denken dat het kan als iedereen een beetje rekening met elkaar houdt.
– roken is op het hele terrein verboden ivm brandgevaar.
Voor eventuele ontruimingsdoeleinden bij brand verwachten wij van de schoolgroepen verder dat zij zelf meenemen:

  • Geel hesje voor groepsleiders, mocht er ontruimd moeten worden.
  • Zaklamp voor gebruik tijdens ontruiming.

Prijzen 2021/2022 op basis van Vol Pension
€35,00 per kind per dag voor de Basisschool
€ 42,50 per scholier per dag voor het Voortgezet onderwijs
€ 72,50 per student per dag voor het MBO/HBO/Universiteit

*In alle gevallen wordt voor de volwassen begeleiders het gewone tarief gerekend van €72,50 per persoon per nacht.

**Wij bieden een kortingscode aan van www.fietsenopterschelling.nl waar u met 20% korting fietsen kunt huren voor uw groep.

***prijzen zijn exclusief toeristenbelasting (in 2023 is dat €1,92 p.p.p.n.)