Yoga weekend op Terschelling

De duinen en het strand van Terschelling zijn het ideale decor voor yoga. Bij de Folkshegeskoalle bieden we die mogelijkheid het hele jaar door. Onze locatie aan de rand van Werelderfgoed de Waddenzee is een oase van rust, waardoor het een prachtige plek is voor yoga weekenden - en weken - op Terschelling. 


Tot ziens op Terschelling

Wil je graag een yoga weekend op Terschelling bijwonen? We ontvangen je graag bij ons op de Folkshegeskoalle. Namaste!

Yoga weekenden en weken op Terschelling

Terschelling is een uitnodigende plek voor yoga. Zodra je de boot opstapt, laat je alles even los. Bij aankomst bij de Folkshegeskoalle kom je nog dieper tot rust. Onze locatie is verscholen in de bossen van Hoorn. Hier word je omringd door het ruisen van de bomen, terwijl je de frisse lucht inademt. Vanaf de Folkshegeskoalle wandel je moeiteloos de duinen in, voel je de wind door je haren en laat je het laatste restje stress achter je.

Onze yoga weekenden en weken dragen bij aan deze ervaring. Onze lichte, ronde Brêgezaal en het aangrenzende terras zijn een fijne plek om de ochtend te beginnen met een yogasessie. De weekenden en weken die in het voorjaar en de zomer plaatsvinden,  spelen zich ook veelal af in de duinen en op het strand. Tijdens de savasana word je meegevoerd door de geluiden van de zee.


Over de Folkshegeskoalle

Na de Tweede Wereldoorlog verschenen in heel Nederland volkshogescholen, waar mensen samenkwamen om elkaar te ontmoeten en hun culturele identiteit te verkennen. Folkshegeskoalle Schylgeralân is de enige die in stand is gebleven. Nu is het een plek waar mensen van alle leeftijden samenkomen voor allerhande cursussen en workshops. Ook vinden ze hier bezinning in muziek, creativiteit, de natuur en nog veel meer. 

De Folkshegeskoalle is daarnaast een fijne plek voor een vakantie in een van onze appartementen en kamers. Ook is het al vele jaren een geliefde bestemming voor de jeugd van Friesland tijdens zomerkampen, waar ze samen buiten spelen, zoals generaties voor hen ook deden. Wat onze accommodaties extra bijzonder maakt, is dat ze deels zijn gebouwd op de fundamenten van de Atlantikwall, bunkers die teruggaan tot de Tweede Wereldoorlog. Bovendien worden onze gasten verwend met lichte maaltijden, bereid met lokale en verse ingrediënten en met zorg klaargemaakt door onze koks.