• nl
    • fy

Cursussen & ontspanning in het Terschellinger bos aan het strand

Een centrum van ontmoeten, bezinning en cultuur. Ontdek het cursusaanbod of kom overnachten; alleen, samen of in groepsverband.

Meer over ons

Cursussen

Creativiteit en ontspanning gaan hand in hand bij de Folkshegeskoalle. Vakantie en zelfontplooiing op Terschelling.

Meer informatie

Schoolreizen

Een prachtige plek voor groepen en scholen: Fijne slaapzalen, goede verzorging & veel natuur om in te spelen en van te leren

Voor scholen

Direct boeken

Boek snel en gemakkelijk een kamer bij Folkshegeskoalle. 
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op. Let op! Cursussen kunt u hier niet boeken.

Boekingen verlopen via Booking.com

Folkshegeskoalle

De Folkshegeskoalle is een centrum van ontmoeten, bezinnen en cultuur op Terschelling. Wees welkom om hier te genieten, in het bos bij het strand. Alleen, samen of met een groep; in een boskamer, een appartement of in onze groepsaccommodaties.

Er is ruimte voor groepen tot 100 personen en er zijn verschillende zalen voor cursussen, recreatie of vergaderen. We bieden onderdak aan vele creatieve en inspirerende cursussen en workshops en aan groeps- en schoolreizen. Onze Friese roots zijn zichtbaar aanwezig, zoals in de cursussen Friese taal en cultuur.

De Folkshegeskoalle is kleinschalig en veelzijdig. Onze maaltijden zijn licht en smakelijk, bereid met verse ingrediënten.
De accommodaties zijn in vriendelijke Scandinavische stijl gebouwd op de fundamenten van voormalige bunkers en ligt op een prachtige locatie aan werelderfgoed Waddenzee.

Lees verder...

Simmerkampen 1, 2 en 3

Der binne alle jierren simmerkampen foar Frysktalige bern fan 10 oant 16 jier. In wike lang plezier mei in soad aktiviteiten en kreativiteit, mei begelieders mei romme ûnderfining tusken de 20 en de 30 jier. In wike lang trochbringe mei bern fan dyn eigen leeftyd op Skylge, dat is te gek! Speurtochten troch de bosk,... Read more »

Lees meer...

Vacatures Volkshogeschool Terschelling

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s. Kom jij ons enthousiaste team versterken? Er zijn verschillende vacatures: * Zelfstandig kok (m/v, parttime) Als kok bereid je bij ons gezonde maaltijden en kook je vaak vegetarisch voor onze gasten en cursisten. Dit zijn dagmenu’s (en lunches) voor maximaal 90 personen. Je hebt graag veel eigen verantwoordelijkheid... Read more »

Lees meer...

Onze cursussen

Educatie, natuur en ontspanning zijn de ingrediënten voor al onze cursussen.
Ontdek zelf alle mogelijkheden.