• nl
    • fy

Cursussen & ontspanning in het Terschellinger bos aan het strand

Een centrum van ontmoeten, bezinning en cultuur. Ontdek het cursusaanbod of kom overnachten; alleen, samen of in groepsverband.

Meer over ons

Cursussen

Creativiteit en ontspanning gaan hand in hand bij de Folkshegeskoalle. Vakantie en zelfontplooiing op Terschelling.

Meer informatie

Schoolreizen

Een prachtige plek voor groepen en scholen: Fijne slaapzalen, goede verzorging & veel natuur om in te spelen en van te leren

Voor scholen

Folkshegeskoalle

De Folkshegeskoalle is een centrum van ontmoeten, bezinnen en cultuur op Terschelling.
Wees welkom om hier te genieten. Alleen, samen of met een groep: in een boskamer, appartement of in onze groepsaccommodaties.
De Folkshegeskoalle is gebouwd op de fundamenten van bunkers, in vriendelijke Scandinavische stijl. Wij bieden groepsaccommodatie voor groepen tot 100 personen en (hotel)appartementen.

Naast onze eigen educatieve activiteiten, bieden we onderdak aan vele andere cursussen, workshops en schoolreizen. Onze Friese roots zijn nog zichtbaar aanwezig, zoals in de cursussen Friese taal en cultuur. Onze maaltijden zijn licht en smakelijk, bereid met verse ingrediënten.

Lees verder...

Arrangement 'Pineboek'

Genieten van de Terschellinger dialecten en het eiland. Dat doe je met dit leuke arrangement! Het draait dit weekeinde om het Westers, Meslânzers en Aasters en de ontwikkeling van deze – levende – Terschellinger talen. Het Meslânzers is het dialect van Skylge met Nederlands als basis, in tegenstelling tot de andere Skylger dialecten die Fries... Read more »

Lees meer...

Vrienden (Freonen) krijgen korting

Zo wordt je creatieve vakantie op Terschelling nog leuker! Vrienden van de Folkshegeskoalle krijgen 5% korting op alle cursussen in het bos bij het strand van Terschelling. Door je vriendschapsband ondersteun je het behoud van deze Friese culturele instelling. Kijk op deze pagina voor meer informatie. Dus: word vriend, ontvang magazine Freonebân met al het... Read more »

Lees meer...

Onze cursussen

Educatie, natuur en ontspanning zijn de ingrediënten voor al onze cursussen.
Ontdek zelf alle mogelijkheden.